• DOLAR 32.606
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2411.447
  • ...
Evlerine girmek için tünel kazıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, kara gömülen tek katlı evlerine girmek için vatandaşlar tünel kazıyor. Arlıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle Bitlis il genelinde hayat durma noktasına geldi. Evler ve araçlar karın altında kaldı.

Özellikle kent merkezide bulunan Beşminare Mahallesindeki, Selahaddin Eyyubi Caddesi güzergâhındaki tek katlı evler tamamen kara gömüldü. Kimi evler kardan görünmez hale gelirken,    kimilerinin sadece çatı saçakları görülüyor. Karın altında kalan bazı evler ise çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Tek katlı evlerdin objektiflere yansıyan kareleri, ev sakinlerinin içler acısı durumunu ortaya serdi.

Mahallede bulunan gençler ve çocuklar ellerine aldıkları kar küreme aracıyla, evlerine girmek için tünel kazıyor.

Son yılların en fazla kar yağışına maruz kalan Bitlisliler, damlarda ve çatılarda biriken karları kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor.

Öte yandan Deliklitaş ve Rahva mevkiinde birçok TIR yollarda mahsur kaldı. Özel İdare, Karayolları ve belediyeye ait ekipler, kapanan yolların açılması için yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor.  Meteoroloji yetkilileri ise hava sıcaklığının daha da düşeceğini belirterek, çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulunuyor.

(Şükrü Tontaş-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir