• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bir ailenin 10 yıllık emeği 10 dakikada uçup gitti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hesabının internet şubesini aktifleştirmek için PTT Nusaybin Merkez Şubesine giden bir vatandaş, burada yetkililere kimlik bilgilerini verdikten sonra kendisine "şu an sistem yok" denilerek geri gönderildi, aradan kısa süre geçtikten sonra ise telefonla aranarak dolandırıldı.

Kardeşinin, hesabının internet şubesini aktifleştirmek için PTT'ye gittiğini, burada şube müdürü tarafından kimlik fotokopisinin alındığını, ardından sistem olmadığı için gidip sonra gelmesinin istediğini belirten Bilal Keskin, yaşadıkları ilginç ve bir o kadar da dikkat çeken dolandırılma hadisesini şöyle anlattı:

Sistem yok diye eve gönderildi ve ardından dolandırıldı

"Kardeşim PTT'den çıkıp eve varmasının ardından telefonu çalıyor. Telefondaki kişi, kardeşime 'Az önce PTT'ye gelerek hesabınızın internet şubesini aktifleştirmek istediniz. Ancak sistem olmadığı için yardımcı olamadık. Şu an sistem gelmiş, ben size yardımcı olacağım.' dedikten sonra hesap kartının son altı rakamını istemiş. Kardeşim de numarayı verir vermez, telefonun kapanmasıyla sıra dışı bir durumun olduğunu anlamış ve bunun üzerine 10 dakika içerisinde tekrar PTT şubesine gitmiş.  PTT'deki görevliye dolandırıldığından şüphelendiğini ve hesabının kontrol edilmesini istemiş. Görevli de hesabını kontrol ederek dolandırıldığı doğrulamış. Görevli, hesapta bulunan paranın büyük bir kısmı ile bazı faturaların ödendiğini ve bir miktar paranın başka hesaplara aktarıldığını söylüyor. Bunun üzerine ne yapayım deyince görevli 'karakola gidip şikâyet edin' diyor. Kardeşimin PTT'ye hangi amaçla gittiğini kimsenin bilmediğini, kimlerin bunu nasıl öğrenip de kardeşimin telefonuna ulaşıp bu tezgâhı kurduğunu anlayamıyoruz. Burada bir şebeke var."

"Göz göre göre dolandırılıyorduk ve PTT sadece izliyordu"

Daha sonra karakola, kardeşinin yanına gidip şikâyetçi olduklarını belirten Keskin, yaşadıkları süreci anlatmaya şöyle devam etti:

"Karakola giderken yolda beni aradı ve ben de hemen karakola yanına gittim. Oradaki polis memurları bize 'Hesabı kapattınız mı?' diye sorunca biz de hayır, dedik. Bunun üzerine telefonla PTT'yi arayarak hesabın kapatılmasını istedik. Ancak hesabı kapatamayacaklarını, merkez PTT'ye gitmemiz gerektiğini söylediler. Sonra mecburen merkez PTT'ye gittik, fakat onlarda hesabı kapatamayacaklarını söylediler. Tabi bizler sinir krizleri geçirdik. Göz göre göre dolandırılıyorduk ve PTT sadece izliyordu. İlk PTT'ye gittiğimizde 30 bin TL çekilmişti. Sonradan 4 bin TL daha çekildiğini gördük. Kalan az miktar parayı başka bir kardeşimin hesabına aktararak kurtardık, fakat toplamda 34 bin TL hesabımızdan boşaltıldı. Oradaki görevli dolandırıldığımızı bilmesine rağmen hesabı kapatmadan bizi karakola yönlendirmesine ve ısrarla hesabı kapatmak istememelerine anlam veremedik. Tekrar eli boş bir şekilde karakola gidip şikâyet ettik. Burada PTT'nin büyük bir ihmali var.”

Hesaptaki paranın tüm bir ailenin parası olduğunu belirten Keskin, ev almak için biriktirilen paranın dallandırıcılar tarafından çalınmasının canlarını acıttığını belirterek, bir an önce bu kişilerin yakalanması ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

"Bu şebekenin ortayı çıkartılmasını ve mağduriyetin giderilmesini bekliyoruz"

Nusaybin'de yaşanan son süreçte zaten büyük mağduriyetler yaşadıklarını, tüm olanların üzerine bir de dolandırılmalarının kendilerini daha da fazla mağdur ettiğini vurgulayan Keskin, “Bizler zaten mağdurduk, şimdi tüm ailenin 10 yıllık emeği 10 dakikada uçup gitti, şikâyetçiyiz. Ailemizin tüm birikimi aynı hesaptaydı. Yetkililerden ricamız, bu şebekenin ortayı çıkartılması ve mağduriyetin giderilmesidir. Hem kardeşime yardımcı olmayan şube müdürü, hem hesabı kapatmak yerine bizi karakola gönderen memurun ihmalinin büyük olduğunu düşünüyoruz. Artık bu şebekede kim varsa ortaya çıkartılmasını ve gereken cezaya çarptırılmasını istiyoruz.” dedi.

(Cihat Sayik – İLKHA)











 

Bu haberler de ilginizi çekebilir