• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
900 diplomat Trump`a muhtıra verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Söz konusu belgeleri gören bir kaynak, girişimin Trump'ın politikalarına karşı bir başkaldırı olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, muhtıranın bakanlığın "itiraz yolu" adı verilen ve görevlilerin politika konusundaki hoşnutsuzluklarını ifade edebildikleri bir yöntemle bakanlığa vekalet eden Tom Shannon'a iletildiğini doğruladı.

Taslağını gören haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, muhtırada başkanlık kararnamesinin ilgili ülkelerle ilişkileri bozacağı, Amerikan aleyhtarı duyguları alevlendireceği ve insani nedenlerle ABD'ye gelmek isteyenlere zarar vereceği belirtiliyor.

Muhtırada bu politikanın "ayrımcılık yapmama, adil muamele ve yabancı konuklar ve mültecilere kucak açma gibi temel Amerikan değerlerine ters düştüğü" belirtiliyor.

SÖZCÜ ''HABERİMİZ VAR''

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada muhtıradan haberdar olduğunu söylemiş ve diplomatları "Programa uysunlar, aksi halde ayrılabilirler" diyerek uyarmıştı.

TRUMP NE YAPMIŞTI?

Trump'ın Cuma günü imzaladığı ve Suriye, Irak, İran, Sudan, Yemen, Somali ve Libya vatandaşlarının ABD'ye girişini geçici olarak yasaklayan kararnameyle Amerikan havalimanlarında büyük kargaşa yaşanmış ve pek çok kentte protesto gösterileri düzenlenmişti.

Haber 7

Bu haberler de ilginizi çekebilir