• DOLAR 32.519
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2487.12
  • ...
Diyarbakır`da karla mücadeleye karşı kriz masası oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde etkili olan kar ve tipiye karşı kriz masası oluşturdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın talimatıyla oluşturulan kriz masasında alınacak önlemler ile vatandaşlardan gelen ihbar ve şikâyetler değerlendirildi.

Kriz masasına gelen ihbarların ardından ekipler, söz konusu yerlere müdahale edere kentin tüm, cadde ve sokaklarının ulaşıma açık tutmaya çalıştı. Hastane ve sağlık ocaklarının bulunduğu caddelerde kar temizleme çalışmalarına ağırlık verilirken, yayalar için de kaldırımlardaki kar temizleniyor.

Kent genelinde etkili olan kar ve tipiye karşı 285 personel ve 83 iş makinesi ile mücadele eden belediye ekipleri, merkez Yenişehir, Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinin farklı noktalarında 6 küreme ve tuzlama aracı ile ana arterlerde faaliyet yürütüyor.

Ekipler, kırsal ilçelerde ulaşıma kapanan yerleşim yerlerinin yollarını açmak için loder, paletli loder, greyder, JCB kepçelerle çalışmalarını sürdürürken kent merkezinde ise tuzlama ve kar temizleme çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, bulvar, kaldırımlar ve caddelerde ekiplerin başında çalışmaları yürüttü.

Atilla, gelen ihbarlara göre yapılacak çalışmaları da koordine ederken kentin farklı noktalarında yürütülen kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını yerinde denetledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, karla mücadele çalışmalarının 24 saat kesintisiz süreceğini söyledi.

Vatandaşların mağdur edilmemesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Atilla, "İş makinelerimiz ve personelimizle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Büyükşehir olarak vatandaşımızın her sorununa anında çözüm bulmak için 'kriz masası' oluşturduk. Vatandaşlar, her türlü şikâyetlerini '153' ihbar hattına bildirebilir." dedi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir