• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
El Ahir (c.c)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-AHİR (C.C.)

“Baki olan, sonu olmayan”

Kainatta ne varsa, büyük küçük ne bulunuyorsa herşey biter, herşey helak olur, herşey fena bulur, ancak Allahü Teala kalır. O'nun varlığının evveli olmadığı gibi ahiri de yoktur. Nihayetsiz kudret sahibi O'dur. O Zât-ı Kibriya'ya “Ahir” demek, ondan önce biri var demek değildir. O'nun varlığı ezelî ve ebedîdir. Varlığının başlangıcı nasıl yoksa nihayeti de yoktur.

Ve Kur'an-ı Kerim'in beyanı ile:

“O'nun zâtından başka herşey helak olacaktır.” (Kasas: 88)

“Yeryüzünde bulunan her canlı yok olacak, ancak azamet ve ikram sahibi Rabbinin zâtı baki kalacak.” (Rahman: 26,27) ayetlerinin ifade ettikleri manaya göre bütün varlıkların tamamı helak olacak, ancak ve ancak Ahir olan Allah Azze ve Celle kalacak.

Bilindiği gibi alemdeki bütün varlıkların iki ucu vardır. Biri başlangıç, biri de sondur. Yani biri doğum, biri de ölümdür.

Güneş sabah doğarken, akşam batıyor. Bir doğuşu bir de batışı vardır. İşte her mahlukatın durumu böyledir. O, hem Evveldir. Zira bütün kâinatı yoktan var eden O'dur. Hem Ahirdir. Çünkü herşey fena bulacak, ancak O kalacaktır. Hâsılı, bütün yollar döner dolaşır O'na varır...

Bu haberler de ilginizi çekebilir