• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
Batman kara teslim oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da dün gece başlayan yoğun kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Şehir merkeziyle birlikte ilçeleri de etkisi altına alan yağışlar nedeniyle 282 köy ve 283 mezra yolu ulaşıma kapandı.Köy yollarının kapanmasının yanı sıra çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı.

Sürücüler, yollarda kalmamak için araçlarının tekerleklerine zincir taktılar.Minibüs şoförlerinin şehir merkezinde hizmetlerini sürdürmek için araçlarının tekerleklerine zincir taktıkları görüldü.

İş yerlerini açan esnafın ise dükkânların önünde biriken karları temizlediği gözlendi.İl Özel İdaresi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kapanan köy ve mezra yollarının açılması için çalışmaların, yağışların durmasıyla onlarca iş makinesi ve personelle tekrar devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, "Gece başlayan yoğun kar yağışı nedeni ile ilimiz merkez başta olmak üzere 282 köy ve 283 mezranın toplam 2 bin 600 kilometrelik yolu kapalı durumdadır. Çok acil durum olmadığı müddetçe yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle çalışmalara ara verildi.

Kar yağışının durması halinde ekiplerimiz 24 saat esaslı olarak karla mücadelede çalışmalarını sürdüreceklerdir. Seyahat etmek zorunda olan vatandaşlarımızın zincirsiz ve tedbirsiz olarak yola çıkmamaları önemle rica olunur." denildi.

Belediye kar ve buzlanmaya karşı uyardıÖte yandan, Batman Belediyesi, yaptığı yazılı açıklama ile kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Şehirde etkili olan kar ve buzlanmaya karşı özellikle sürücülerin dikkatli olmasının istendiği açıklamada, şunlar kaydedildi: "İlimizde etkili olan kar yağışı ve buzlanma olaylarına karşın vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve sürücülerimizin araçlarını dikkatli kullanmaları, araç sahipleri ile vatandaşların mümkünse sokağa çıkmaması, çıkacak olanların toplu taşıma araçlarını kullanması önemle rica olunur.

"Kar lastiği takmayı unutmayın!Sürücülerin araçlarına kış lastiği takmalarının önemli olduğunun bildirildiği açıklamada, "Araçlara kışlık kar lastiği takılması, hususi araç sahiplerinin mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanmaları, trafiğe çıkmaya zorunlu araçlarda zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, trafikteki araçların emniyet ve karayolları ekiplerinin bildirdikleri yol güzergâhlarını kullanmaları ve talimatlara uymaları, yoğun olan yolları mümkünse kullanmamaları, halkımızın bu konuda gerekli duyarlılığı göstermesi rica olunur." ifadelerine yer verildi.

İLKHA 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir