• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
İranlı yönetmen Farhadi Oscar törenine katılmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İranlı yönetmen Ashgar Farhadi, ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı 7 İslam ülkesinin vatandaşlarına uyguladığı vize yasağına tepki göstererek, Oscar törenine katılmayacağını Müslüman vatandaşlara dayatılan adaletsiz koşulları kınadığını açıkladı.

"En İyi Yabancı Film" dalında Oscar'a aday gösterilen "Satıcı" filminin İranlı yönetmeni Asghar Farhadi, ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarına yönelik vize yasağı kararnamesi üzerine bir açıklama yaptı.

Akademi Ödülleri Töreni'ne katılmamaya karar verdiğini, törende sinema camiasından dostlarının yanında yer almayacağını belirten Farhadi, bu konudaki kararının, geçtiğimiz birkaç gün içinde göçmenler ve ABD'ye seyahat eden bazı ülkelerin vatandaşları için ortaya çıkan adaletsiz koşullara rağmen değişmediğini ifade etti.

Farhadi, "Törene katılacak ve oradaki basına bu koşullarla ilgili görüşlerimi ifade edecektim. Törene katılmamak, bir itiraz mahiyetinde boykot etmek gibi bir niyetim yoktu. Zira Amerikan sinema sektöründe çalışan pek çok kişinin ve Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin günümüzde her zamankinden daha yaygın hale gelen fanatizm ve ekstremizme karşı olduğunu biliyorum. Adayların açıklandığı gün ABD'deki dağıtımcıma, görüntü yönetmenimle birlikte törene katılacağımı bildirdiğimde bu büyük törende hazır bulunacağıma halen inanıyordum. Fakat şimdi görünüşe göre bu törende yer alma olasılığımın önünde engeller söz konusu ve bu durumu kesinlikle kabul edilemez buluyorum; benim seyahatim için bir istisna sağlanacak olsa bile." dedi.

Ülkeler arasındaki pek çok düşmanlığın altında yatan nedenlerin birbirlerine karşı geçmişte güttükleri aşağılayıcı tavırlarda aranması gerektiğine işaret eden Ferhadi, bugün başka ülkelerin aşağılanmasının da yarının düşmanlıklarının tohumunu ektiğine inandığı belirtti.

Ferhadi, şu ifadelere yer verdi: "Bir ülkeyi korumak bahanesiyle bir diğer ülkeyi aşağılamak tarihte yeni bir olgu değildir ve her zaman gelecekteki anlaşmazlıkların ve düşmanlıkların temelini atmıştır. Bu vesile ile bazı yurttaşlarım ve ABD'ye yasal yollarla giriş yapmak isteyen diğer 6 ülkenin vatandaşlarına dayatılan adaletsiz koşulları kınıyor, içinde bulunduğumuz durumun ülkeler arasında yeni anlaşmazlıklara yol açmamasını ümit ediyorum." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir