• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
"O`nu okumaya ve yaşamaya hiçbir şey engel değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, İdil merkez ve köylerinde de gerçekleşti. Zor şartlarda sınava katılan engelli kardeşlerin azmi ise gıpta ettirdi.

Önceki yıl 350 kişinin katılım gösterdiği Siyer Sınavı'na bu yıl katılım bin 200 kişiye çıktığını belirten platform yetkilileri, sınav günü dahi kimilerinin çocuklarıyla beraber okullara gelip sınava katılmak istediklerini belirttiler.

Ulak (Filfil) köyünden sınava katılan engelli Sıdıka ve M. Nur Karaynir kardeşler sınav sonrasında duygu ve düşüncelerini paylaşarak, engelli olmalarının Hz. Muhammed'i okuyup tanımalarına engel teşkil etmediğini söylediler.

Tekerlekli sandalye ile sınava katılan Sedika Karaynir, "Belki yürüyemiyor olabilirim, fakat bu benim Hz. Resulullah'ı öğrenmeme, O'nun gibi yaşamama, O'nu anlamak için yapılan bir sınava katılmama engel değildir ve olmamalıdır. Bu sadece benim için geçerli değildir. Benim gibi olan herkes için olması gerekendir. Çünkü Resulullah için ne yaparsanız azdır." dedi.

Kolduk değnekleriyle sınava katılan M. Nur Karaynir ise şunları söyledi: "Yürümemde sıkıntı olabilir fakat aklımda sıkıntı yok. Allah'ın bana verdiğine şükredip Hz. Resulullah'ı okuyup, anlayıp ve yaşamaya çalışacağım."

(M. Şerif Aşkın - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir