• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Sur Belediyesinden Halep`e yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Sur Belediyesi, Suriye`nin Halep şehrinde savaş mağdurları için düzenlenen yardım kampanyalarına destek amacıyla hazırladığı yardım kolilerini yetkililere teslim etti.   

Diyarbakır AK Parti İl Kadın Kolları öncülüğünde Suriye`nin Halep şehrinde savaş mağdurları için yardım kampanyası düzenlendi. AFAD`ında bulunduğu kampanyaya, Sur Belediyesinden de destek geldi. 2 bin parça çocuk bezi ve çeşitli temizlik malzemeleri Sur Belediye Başkanı Bilal Özkan`ın talimatı doğrultusunda yetkililere teslim edildi.

Yardım kampanyası hakkında açıklamada bulunan Özkan, Sur Belediyesi olarak insanlık dramının yaşandığı Halep`e kayıtsız kalamayacaklarını belirtti.

Özkan, "Bu olumsuz kış şartlarında mağdur olan Halep`teki kardeşlerimize bir nebze olsun yardımcı olmak istedik. İnşallah en kısa zamanda İslam Coğrafyasının üzerindeki karabulutlar dağılır ve bu coğrafya üzerindeki hain emelleri olanlar kahr-u perişan olurlar." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evşen ise "İnsani bir görev için yola çıktık. Sur Belediyesinin bize destek olması çok manidardır. Onların desteği bize güven veriyor. Desteklerinden dolayı mazlum Halep halkı adına başkanımıza teşekkür ediyorum." diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Evşen, toplanan yardımların Şubat ayının ilk Cuma'sı yola çıkacağını dile getirerek, yardım için tüm Diyarbakırlılara çağrıda bulundu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir