• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Bir haftada başlarına gelmeyen kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık bir ay önce Mardin'in Kızıltepe ilçesi Atatürk Mahallesi'ne yerleşen Abika ailesinin bir hafta içerisinde başına gelmeyen kalmadı.

Aile, evde olmadığı bir gün bütün eşyaları hırsızlar tarafından çalındı. Bundan birkaç gün sonra Hilal Abika (22), bir buçuk yaşındaki kızı Ela ve 5 aylık oğlu Eren Aras kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle zehirlenerek ölümden döndüler.

Bütün eşyalarının çalındığını ancak tek tesellisinin eşi ve çocuklarının kurtulması olduğunu belirten Devran Abika (24), kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini söyledi.

Abika, "Mardin'de kaynak işinde çalışıyordum. Günlük yevmiyem 30 TL olduğu için yol masrafı gitmesin diye her gün eve gelemiyordum. Eşim de 2-3 gün babasının evindeydi. Eşim eve geldiğinde 'Hırsızlar eve girmiş.' diye beni aradı. Geldiğimde hırsızlar evdeki eşyaların hepsini almışlar. İlk önce giriş kapısıyla uğraşıyorlar, çelik kapı açılmıyor. Sonra balkondaki kapının kilidini kırarak, mutfaktan içeri girmişler. Hırsızlar buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, televizyon ve yatak odasındaki eşyaları alıp götürmüşler. Emniyete gittim, suç duyurusunda bulundum. Geldiler, parmak izi aldılar. 4-5 defa gidip sordum. Daha bir şey belli olmamış, sonucu bekliyoruz." dedi.

Aradan birkaç gün geçtikten sonra iş görüşmesi için çarşı merkezine gittiğinde eşine ve çocuklarına bir şey olduğu hissine kapılan Abika, eve gittiğinde aile fertlerini baygın halde bulduğunu ifade etti.

"Allah eşimi ve çocuklarımı bana bağışladı"

Yaşanan olayı anlatan Abika, sözlerini şöyle tamamladı: "Hırsızlık olayından sonra Mardin'deki işten çıktım. Kızıltepe'de iş arıyordum. Çarşı merkezinde bir kaynakçıyla iş görüşmesine gitmiştim. Saat 14.30-15.00 arası idi. Sanki 10 kişi bana 'Eve koş, çocukların bayılmış.' diyordu. Öyle bir hisse kapıldım. Eve geldiğimde eşim ve çocuklarımın hepsi baygın ve yerdeydi. 112'yi aradım, ambulanslar geldi. Onları Devlet Hastanesine götürdük. Tetkikleri yaptıktan sonra bizi Diyarbakır'a sevk ettiler. Allah'a çok şükür, şu an durumları iyi. Tedavileri devam ediyor. İlk önce hırsızlar evime girdi. Bir hafta sonra eşim ve çocuklarım ölümden döndüler. Bir hafta içerisinde başımıza gelmeyen kalmadı ama çok şükür. Allah eşimi ve çocuklarımı bana bağışladı. Hayırseverlerden ve devlet yetkililerinden yardım bekliyorum."

"Allah'a çok şükür daha yaşayacak günlerimiz varmış"

Çocuklarıyla birlikte ölümden döndüğünü belirten Hilal Abika ise "Sabah erken kalktık, kahvaltı yaptık. Daha sonra çocuklarımı uyuttum. Çocuklar uyuduktan sonra üşüyüp sobayı yaktım. İçerisine kömür atmıştım. Başım dönmeye, kulaklarım duymamaya başladı. Çocuklarımın üzerine yorgan atmıştım, en son yere düşmüşüm. Çocukların üzerinde yorgan olduğu için onlar fazla etkilenmediler. En çok ben etkilenmiştim. Bana '5 dakikan kalmıştı.' dediler. Şuurum yerinde değildi. Sadece sobayı yaktığımı hatırlıyorum, bir de gözümü Diyarbakır'da açmışım. Başka hiçbir şey hatırlamıyorum. Allah'a çok şükür daha yaşayacak günlerimiz varmış. Ben ile çocuklarım ölümden döndük. Bütün eşyalarımız gitti. Yine de çok şükür. Biz yaşıyoruz, çocuklarım iyi." şeklinde konuştu.

Yetkililere ve hayırseverlere çağrı

Yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulunan Abika, hiçbir şeyleri kalmadığını dile getirerek, kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir