• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Diyarbakır`da "Nitratlı Gübrenin Kontrollü kullanılması" toplantı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, “Nitratlı Gübrelerin Kontrollü kullanılması” konulu toplantı gerçekleştirdi.

Gübrenin satış uygulamalarının ele alındığı toplantıya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yardımcısı Mustafa Korkutan Başkanlık etti. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya,  ilçe müdürleri ve ilçe müdürlüklerinin İlgili personeli katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Müdür Yardımcısı Korkutan,  el yapımı patlayıcı ile mücadele kapsamında, bakanlığın 8 Haziran 2016 tarihi itibariyle nitratlı gübrelerin satışının durdurulduğunu belirterek, nitratlı gübrelerin tarımsal amaçlı üst gübre olarak kullanıldığı yoğun bir döneme girildiğini söyledi.

“Amonyum Nitrat Gübresinin satışı tamamen yasaklandı ”

Korkutan konuşmasında, “Bakanlığımız, çiftçilerin tarımsal üretimde verim kaybını önlemek amacıyla aldığı kararları il müdürlüklerine yazı ile bildirmiştir. Bu doğrultuda,  Potasyum Nitrat ve Sodyum Nitrat gübrelerinin satışı tamamen serbest bırakılmış, yüzde 33 Amonyum Nitrat Gübresinin satışı tamamen yasaklanmış,  (yüzde 21 Can ve yüzde 26 Can) gübrelerinin satışı  ise kontrollü bir şekilde yapılacak. ” dedi.

Toplantının devamında gübrenin kullanılmasına ilişkin talimat doğrultusunda yapılacak iş ve işlemler konusunda katılımcılara gerekli açıklamalar yapıldı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir