• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Şırnak Valisi Su evleri yıkılan aileyi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'nin çukur siyasetiyle birçok evi ve iş yeri yılıp talan edilen ailelerin mağduriyetleri devam ediyor.

Şırnak'ın Atatürk Mahallesi'nde PKK tarafından evleri yıkılan Tutun ailesini ziyaret eden Vali Ali İhsan Su ve eşi Züleyha Su, ailenin sıkıntılarını dinleyerek, mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

PKK'liler tarafından evi yıkılan Ahmet Tutun ile Vali Su bir süre sohbet etti. Yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Tutun, Atatürk Mahallesi'nde PKK`lilerin çukur olaylarında evlerinin de yıktığını söyleyerek, oğullarının evine taşındığını 3 aile ile birlikte kaldığını belirtti.

Mağdur ailelere gıda, barınma yardımında bulunduklarını belirten Vali Su, "Kimin kaç metrekare evi yıkılmışsa aynı metrekarede ev sahibi olacak ve bir kuruş ödemeyecek. Şu an evi yıkılan ev sahibi sözleşmeye imza atarsa her ay kendisine evi yapılana kadar 560 lira kira desteği veriyoruz. İş yeri yıkılan vatandaşa da yine iş yeri sahibi olacak. Kiracı olan evin içinde bulanan eşyası gitmişse evin değerinin yüzde 12`si kadar para verilecek. Ayrıca işyeri sahiplerine 3 bin lira geri ödemesiz para veriyoruz." dedi.

Vali Su, 15 kişilik aile bireylerini toplayarak çocuklara oyuncak hediye etti.

Daha sonra Su çifti, Bahçelievler Mahallesi mağdurlarından 7 çocuklu Medine Taşar`a misafir oldu. Burada Taşar`ın çocuklarıyla sohbet eden Su, onlara oyuncak dağıttı. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir