• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Kapanan köy yollarını açma çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da Cuma gece başlayan yoğun kar yağışı özellikle ilçelerde etkisini sürdürmeye devam ediyor. İlçeleri etkisi altına alan yağışlar nedeniyle 54 köy ve 75 mezranın yaklaşık 500 kilometrelik yolu ulaşıma kapandı.Kapanan yolların açılması için çalışmalar sürüyor.

İl Özel İdaresi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kapanan köy ve mezra yollarının açılması için, 85 iş makinesi ve 120 personelle başlatılan yol açma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

İl Özel İdaresi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Kar seviyesinin yer yer 3 metreye ulaştığı Kozluk Akçakışla-Damarlı grup köy yolunda ekiplerimizin karla mücadelesi aralıksız devam ediyor. Gercüş ilçemize bağlı 3 köy 30 kilometrelik yol, Hasankeyf ilçemize bağlı 1 köyde 7 kilometre yol, Kozluk ilçemizde 30 köy ve 50 mezrada toplam 195 kilometrlik yol ve  Sason ilçemizde 20 köy ve 25 mezrada toplam 180 kilometrelik yol kar yağışı nedeni ile kapalı olup, açma çalışmalarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için ekiplerimiz 24 saat çalışmalarını sürdürmektedirler. Olası don ve buzlanmaya karşı kaya tuzu alımı yapılarak hazırlıklar tamamlandı." denildi.

Öte yandan etkili olan kar yağışının ardından Batman Belediyesi`ne bağlı ekiplerin, kent merkezinde kar temizleme ve tuzlama çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Dün geceden bu yana bir çok farklı noktada çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, özellikle ana arterlerde ve halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda çalışmalara ağırlık verdi Vatandaşların mağdur olmaması için çalışma yürüten ekipler, acil müdahale gerektiren alanlar için de ayrı bir ekip oluşturarak gelen şikayetleri kısa zaman içerisinde çözüme kavuşturuyor. (M. Sait Çelik - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir