• DOLAR 32.455
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2478.182
  • ...
Engellilerin Hz. Muhammed sevgisi `engel` tanımadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl Türkiye genelinde 6'ncısı düzenlenen umre ödüllü Siyer Sınavı, Gaziantep'te de yoğun bir katılımla gerçekleşti. 7'den 70'e kadın, erkek, genç ve yaşlı binlerce kişinin katıldığı Siyer Sınavı'nda görme engelli Rümeysa Akkuş ile Bedensel engelli Ümit Taş'da ter döktü.

Görme engelli Rümeysa Akkuş Gaziantep'in Nizip ilçesinde Siyer Sınav'ı heyecanı yaşarken, bedensel engelli Ümit Taş ise Gaziantep Şükrüye Göğüş İlkokulunda sınav heyecanını yaşadı.  Engelli oldukları halde Siyer Sınav'ına giren Rümeysa Akkuş ile Ümit Taş, sınavdan hiçbir karşılık beklemeden sadece Peygamber Efendimize olan sevgilerinden dolayı böyle bir sınavı kaçırmak istemediklerini söylediler.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde düzenlenen sınava annesi Zekiye Akkuş'un yardımı ile giren görme engelli Rümeysa Akkuş, sınava bazen annesinin bazen de arkadaşlarının okudukları Siyer kitabını dinleyerek hazırlandığını söyledi.

"Bu sınava Peygamber Efendimizi çok sevdiğim için girdim"

Akkuş, "Bu sınavdan ben hiçbir karşılık beklemeden sadece Peygamber efendimizi çok sevdiğim için girdim. Bunun mükâfatını da ben sadece ahrette Allah'tan bekliyorum." dedi.

Rümeysa Akkuş'un annesi Zekiye Akkuş ise, "Kızım bu tür sınav ve yarışmalara peygamberimizi çok sevdiği için nerde ne türde olsa hemen katılmak istiyor. Kendisine kitabı bazen ben bazen de arkadaşları okuyor. Sessiz ortamlarda bilgisayar ve TV'den de dinliyor. Onun bugün böyle bir sınava giriyor olması bile bizim için büyük bir başarı. Rümeysa'nın küçüklüğünden beri peygamberimize sevgisi var. Nerede O'nunla alakalı bir şeyler duysa hemen o tarafa yönelir, dersi varsa bırakır onu dinler. Bizim için aldığı ödülün bir değeri yoktur. Önemli olan onun kalbindeki sevginin bitmemesi." İfadelerini kullandı.

"Hz. Muhammed'e olan sevgi engel tanımıyor"

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen sınava Hz. Muhammed'e (sav) olan sevgisinden dolayı katıldığını ve Hz. Muhammed'e (sav) olan sevginin bir engel tanımadığını kaydeden bedensel engelli Ümit Taş ise, şunları dile getirdi:

"Böyle bir sınava geldiğim için çok mutluyum. İnşallah gelecek sene de girerim. Bu sınava peygamber efendimizi çok sevdiğim için girdim. Peygamber efendimize olan sevgi hiç bir engel tanımıyor. Kitabı okudum. Güzel dersler de çıkardım. Peygamber efendimizin hayatını anladım. Gördüğünüz gibi ben yürüyemiyorum. Okulumu da 4'üncü sınıfta bırakmak zorunda kaldım. Böyle güzel bir sınava girmek gerçekten güzel bir duygudur. İnşallah herkes bu sınava girer." (İbrahim Koçyiğit, Bayram Çakar-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir