• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
İlk kez Siyer Sınavı`na katılan çocuklar ödül bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bitlis Koordinatörlüğü tarafından, bu yıl ilk kez köylerde Siyer Sınavı yapıldı. Birçok köyden sınav için talep alan Platformun Bitlis Koordinatörlüğü, Bitlis merkeze bağlı Kireçtaşı(Perxent) köy okulunda sınav yaptı. Köy okulunda tüm olumsuz hava şartlarına rağmen sınava yaklaşık 170 öğrenci girdi.

Siyer Sınavı'na ilk kez katılan köy çocukları, sınava iyi hazırlandıklarını, ödül almak içinde iddialı olduklarını dile getirdiler.

Hz Muhammed'in hayatını ezberlemenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan çocuklardan Yeşim Alkan, duygularını şöyle dile getirdi:

“Sınavda kötü bir sonuç beklemiyorum. Kitabı iki defa okudum. Bazı sorularda zorlandım ama iyi bir sonuç alabilirim. Dizüstü bilgisayar ve bisiklet alamazsam da tablet alacağımı düşünüyorum. Abim ile beraber çalıştım. Bir birimize soru sorarak çalıştık. Annem çalışmamız için biraz bize baskı yapıyordu. Peygamber Efendimizi (sav) daha öncede de Din Kültürü derslerinde tanıyordum. Ama şimdi daha da güzel tanıdım. Kitapta bilmediğim şeyleri öğrendim.”

"Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik"

İlk kez girme heyecanını yaşadıkları Siyer Sınavı'na iyi çalıştıklarını, çalışmanın neticesinde ödül almayı beklediklerini dile getiren öğrencilerden Hasan İlkdur, Harun Ulaştan,  Yusuf Mermer, Asla Agan, Serdanur Muratoğlu, Osman Ulaştan ve Metin Yılmaz ise duygularını ve beklentilerini şu şöyle dile getirdiler:

“Bugün Siyer Sınavı'na girdik başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Sınava iyi hazırlandık. Sorular kolaydı, bildiğimiz sorular çıktı. Çalıştık içinde anladıklarımızı aklımızda tuttuk. Bazımız kitabı bir bazımız ise iki defa okudu. Güzel bir ödül bekliyoruz. Bazılarımız yalnız çalışırken, bazılarımız kardeşlerimizle birlikte çalıştık. Peygamberimizin hayatını öğrendik.” (Şükrü Tontaş-İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir