• DOLAR 32.584
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2429.224
  • ...
"Asıl mükafat Peygamberimizin hayatını okumaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavı heyecanı Gaziantep`in Nizip ilçesi ve köylerinde de yaşandı.  İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği sınava yaklaşık bin 200 kişi katıldı.

Nizip halkının yoğun ilgi gösterdiği sınav ile ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Nizip Koordinatörü Mehmet Faik Doğan, bu sınavın kaybedeni olmadığını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Nizip Koordinatörlüğü tarafından adaylara sınav öncesinden sınav hakkında bilgilendirme mesajları gönderilerek duyular yapıldı. 1, 2, 3 ve 4'üncü kategoride sınava giren erkek ve bayan katılımcılar, ayrı ayrı sınıflarda sınava alındı.

Sabahın erken saatlerinde sınavın yapılacağı okullara gelen Peygamber sevdalıları, saat 10.00`da sınav binasına alınmaya başlandı. Saat 10.30`da başlayan sınava yüzlerce Peygamber aşığı katıldı. Sınav saat 12.30`da sona erdi.

Hz. Muhammed ile gelen ilahi mesajın herkes tarafından bilinmesi gerektiğini dile getiren Peygamber Sevdalıları Platformu Nizip Koordinatörü Mehmet Faik Doğan, “Amacımız bu sınav ve diğer çalışmalar vesilesi ile Peygamberimizi toplumla tanıştırmak. Bu minvalde Nizip`te yaptığımız kayıtlarda bin 200`e yaklaştık. Katılımda yüzdelik oranında çok yüksekti. Bu sınava giren bir kardeşimiz Siyer Sınavı kitabını okumuşsa ve sınava girmişse bu sınavın kaybedeni yok her halükarda kazanıyorlar. Tabi en güzel olanı gönül ister ki umreyi kazansın. Ama asıl mükâfat Peygamberimizin hayatını okumaktır.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir