• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
"Bu sınavın kaybedeni olmayacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı Kutlu Doğum Siyer Sınavı Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde ilgi gördü.

Platform yetkililerinden Ayhan Aktan, Kâhta'da ilk defa 3 bin kişiyi aşan siyer sınavı yapıldığını söyledi.

Aktan, "Gerçekten ummalı bir çalışma oldu. Kâhta'da ilk defa 3 bini aşan bir başvuru oldu. Platform üyeleri, son zamanlarda hemen hemen her gün saatlerce süren toplantılarla kitapçıkların düzenlenmesi, sınava girilecek okullarda görevlendirmelerin yapılması gibi ciddi çalışmalar yaptı. Sabah buraya geldiğimizden beri hiçbir sorunla karşılaşmadık. Kâhta merkez haricinde 6 köyde sınav yapıldı. Gelen bilgilere göre, sınav merkezlerinin hepsinin kapasitesi doldu. Giren katılımcıların hepsine başarılar dilerim. Girdiğiniz bu sınav kaybedeni olmayan tek sınavdır. Bu sınava girmekle bu sınavı kazanmak aynıdır." dedi.

Sınav sonrası duygularını dile getiren katılımcılar, siyer kitabını okurken en çok Hz. Peygamber'in merhametli ve sabırlı oluşundan etkilendiklerini söylediler.

Sınava katılan herkesin kazandığını belirten Adil Muhammed Cibik, "Ödül alsa da almasa da bu sınava giren herkes kazanmıştır. Eğer bu dünyada ödül almasak da inşallah ahirette alacağız." dedi.

Şuayb İlanlı, Hz. Muhammed'in çok merhametli olmasının kendisini etkilediğini dile getirerek, "Kitabı 2 defa okudum. Kitapta beni en çok etkileyen peygamber efendimizin merhametli oluşuydu. Mekke'nin Fethi esnasında müşriklerin kendilerine o kadar zulmetmesine rağmen onları affetmişti. Onlar da Müslüman olmuştu." ifadelerini kullandı.

Hz. Peygamber'in hayatını herkesin öğrenmesi gerektiğine değinen İrfan Köşker ise Hz. Muhammed'in hayatının Kur'an-ı Kerim'in anlaşılması için önemli olduğunu vurguladı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir