• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Maneviyatımızı güçlendirmek için Siyer Sınavı`na girdik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl "O'nu oku, O'nu yaşa" sloganıyla gerçekleşen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Muş genelinde toplam 8 merkezde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Korkut ilçesi ile birçok köy ve beldede yollar kar nedeniyle kapalı olmasına rağmen katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Sınava yaklaşık 2 bin kişi katılım gösterirken, sabahın erken saatlerinde sınav salonuna gitmek isteyen görevliler kapanan yollarda zor anlar yaşadılar.

Sınavla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Muş Koordinatörü Hamit Akşi, yolların kapalı olmasına rağmen halkın karı yararak sınava geldiğini söyledi.

Akşi, "Geçen seneye göre yaklaşık 2-3 kat artan başvuru mevcuttu. Allah`a hamdolsun, buna paralel olarak katılım da arttı. Muş'ta yoğun kar yağışı olmasına rağmen millet adeta karı yararak sınava katılmaya geldi. Yoğun olarak ilköğretim öğrencilerinin katılması bizi daha da umutlandırdı. Siyer sınavları insanlara Allah'ın peygamberini ve davasını tanıtmak, insanların bir daha kendilerine gelmelerini sağlamak için yapılıyor. Peygamberin öneminin anlatılması için bu tür sınavların arttırılması lazım. İnsanları peygamberin hayatını okumaya ve anlamaya teşvik etmek gerekmektedir. Bu konuda kim olursa olsun insanlarımızı bu yönde teşvik etmek lazımdır." dedi.

Çocuğunu sınava getirip kapıda bekleyen Sadettin Aksoy, çocukların hem dünyevi hem de uhrevi olarak yetiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Peygamberimizin hayatıyla ilgili bir sınav olduğu için çocuğumu getirdim ve onu bekliyorum. Dünyada gelmiş geçmiş en mükemmel insan peygamber efendimizdir. Çocuklarımızı hem dünyevi hem de uhrevi olarak yetiştirmemiz gerekir. Dünyevi olarak üzerlerine düştüğümüz kadar uhrevi olarak üzerlerine düşmediğimiz kanaatindeyim. Bu sebeple bu gibi sınavların düzenlenmesi ve bu yaştakilerin katılması önem arz etmektedir."

Sıla Güzel, sınavının güzel geçtiğini ve ödül beklediğini belirterek, "Sınavım çok güzel geçti. Tabi ki de bazı şeylerin sonucunda ben de bir şeyler bekliyorum. Ailemi umreye göndermek için sınava katıldım. Kitabı bir günde bitirip, ikinci gün tekrar okudum. Bu sınava girmeyenlerin de girmelerini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Sınava girmeyenlerin de böyle sınavlara katılmaları gerektiğini söyleyen Nisanur Ağaç, "Sınav bana çok şey kattı. Peygamber efendimizin hayatıyla ilgili birçok şeyi öğrenmiş oldum. Güzel bir sınavdı. Sorular çok zor değildi. İnsanı biraz zorluyordu. Sınava girmeyen arkadaşlarımın da elbette girmelerini istiyorum. Çünkü onların da bu bilgileri öğrenmesi lazım. Benim öğrendiklerimi onlar da öğrensin." ifadelerini kullandı.

Hocalarının tavsiyesiyle sınava katılan Kübra Şahin, soruların kaliteli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Sorular çok kaliteli ve güzeldi. Bence böyle olması çok güzel çünkü bilgileniyoruz. Hem lise düzeyinde olması hem de böyle olması çok güzel. İnşallah devamını da bekliyoruz."

Hülya Yıldırım, Hz. Peygamber'in hayatını güzel bir şekilde öğrenmek için sınava girdiğini söyleyerek, "Güzel bir sınavdı, kolaydı. İnşallah güzel sonuçlar alırız. Tavsiye ediyorum. Amacımız hediyeden ötürü peygamber efendimizin hayatını iyi ve güzel bir şekilde öğrenmek." dedi.

Zorlu bir sınava girdiğini belirten Enes Elitaş, "Bugün Siyer Sınavı'na girdik. Peygamber efendimizin hayatını öğrendik. Tüm arkadaşlarım da inşallah güzel yapmışlardır. İnşallah hepimiz dereceye girmişizdir." ifadelerini kullandı.

Sınava maneviyatını geliştirmek için girdiğini söyleyen Hakan Ayhan, "Sınav gayet basitti. Sınava çalışanlar için fazla zor değildi. Sınava girmemin nedeni maneviyattı. Manevi olarak Müslümanların birbirine değer verdiğini, Müslümanlığın mahiyetini anlamak için sınava girdim. Sınavın mahiyeti tabi önemli, insanların bu sınavlara teşvik edilmesi iyi olur." şeklinde konuştu.

"Doğru yolu peygamber bize öğretmiştir"

Gençlere tavsiyelerde bulunan ve sınavdan umutlu olduğunu ifade eden 71 yaşındaki Abdusselam Kurt ise "Sınavım çok iyi geçti. Gözlerin nuru peygamberimiz konuluydu. Aklımıza gelenleri bilgimiz kadarıyla yaptık. İnşallah Allah kısmet ederse kazanırım. 'Peygamber İslamiyet'i nasıl yaşamış, insanlara nasıl hizmet etmiş?' onun için gelip bu sınava girdim. Gençler bu sınavları iyi öğrensin, iyi araştırsınlar. Sınav kitapçığında bilip bilmediklerini takip etsinler. İslam'dan güzel başka hiçbir şey yoktur. Bizim yolumuz budur. Kötü yollardan gitmeyin, doğru yola gelin. Doğru yolu peygamber bize öğretmiştir." diye belirtti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir