• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- 09 Şubat Perşembe Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `Amacımız Dünya Markalarını Batman`a Çekmek`
BATSO Stratejik Plan çerçevesinde üretici firma ziyaretleri kapsamında Batman`da 165 kişiye istihdam sağlayan ve günde 12 bin parça üretim yapan Messi Tekstil`i ziyaret etti.
 
Batman Barış Gazetesi; `Depremselli Tartışıldı`
Önceki gün Belediye Konferans Salonunda yapılan `deprem` seminerine, odalara bağlı tüm mimar ve mühendis ve üniversite öğrencileri katıldı. Seminerde Betonarme binaların Mimari-statik tasarımı, deprem perdelerinin statik betonarme tasarımı için yapılması gerekenler ve Türkiye`de ki 3 bilgisayar destekli yazılımın sonuçları, onarım güçlendirme perdelerinin temeli olarak havuz dış perde ana başlıklar üzerinde sunuldu.
`Sason`da Zorlu Mücadele`
Sert kış koşullarının yoğun bir şekilde yaşandığı Batman kırsalında, zorlu yaşam mücadelesi veriliyor.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Parayı Veren Düdüğü Çalar`
Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde acil servisine bir ay önce 60 adet tekerlekli sandalye geldi. Acil serviste bir birlerine zincirli halde olan tekerlekli sandalyeleri alabilmek ve hastalarını bindirmek için 1 lira jeton kullanmaları gerekiyor. Hasta yakınları tekerlekli sandalye ile işi bittiğinde tekerlekli sandalyeyi teslim edip parayı geri alıyor.
`Hastanede İntihar Girişimi`
Mardin`in Midyat ilçesi Midyat devlet hastanesinin çatısına çıkan genç kız çatıdan atlayarak intihar etmek istedi.
 
Batman Medya Gazetesi; `Hedef 600 Kişiye İstihdam`
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Stratejik Plan çerçevesinde üretici firma ziyaretleri kapsamında Batman`da 165 kişiye istihdam sağlayan ve günde 12 bin parça üretim yapan Messi Tekstil`i ziyaret etti.
`Sağlık Ekipleri Kar Dinlemiyor`
Batman`ın Sason ilçesi kırsalında yer yer iki metreyi bulan kar`a karşı mücadele veren sağlık ekipleri, hastalara saatler sonra ulaşabiliyor.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Sağlık Ekipleri Yollarda`
Sason Devlet Hastanesi sağlık ekipleri diz boyu karlı yollarda şifa dağıtıyor. Sason Yakabağ Köyünde bulunan bir doğum hastası için yola çıkan sağlık ekipleri, yoğun kar nedeniyle yolda kaldı.
`HAS Parti`den Arınç`a Tepki`
Batman Has Parti İl Başkanı Av. Kenan Özoğul, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç`ın Kürtçe ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Yıllardır süregelen vesayet dilinin Bülent Arınç tarafından yeniden kullanmaya başlanmasının, hükümetin Kürt Dili ve Kürt Sorunu ile ilgili gerçek politikasını ortaya koyduğunu kaydetti.
 
Batman Postası; `Köylerden Çöp Toplanacak`
Özel İdare Genel Sekreterliği, köylerde yaptığı yol, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarından sonra şimdi de çöp toplama hizmetleri de yürütecek.
`"Amacımız Dünya Markalarını Batman`a Çekmek"`
BATSO Stratejik Plan çerçevesinde üretici firma ziyaretleri kapsamında Batman`da 165 kişiye istihdam sağlayan ve günde 12 bin parça üretim yapan Messi Tekstil`i ziyaret etti.
Batman Umut Gazetesi; `60 fotoğraf sanatçısının eserleri sergilendi`
Batman`da "Anadolu`da Yaşam" konulu 1. karma fotoğraf sergisi Batman Üniversitesi ve 60 fotoğraf sanatçısının katkılarıyla Batman Üniversitesi`nde gösterime sunuldu.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Yakalanan Hırsızlar Serbest Bırakılıyor`
Bir işyerinden hırsızlık yapan şahıs güvenlik kamerasından tespit edilerek yakalandı. 7 ayrı hırsızlık suçundan sabıkası bulunan şahıs çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Köylüler, DEDAŞ el-ele!`
Aydınlatmaya gittikleri köylerin yolunda mahsur kalan DEDAŞ ekiplerine, köylüler yardım etti. Yer yer kar kalınlığının bir metreyi bulduğu Sason ilçesinin kırsalında yerleşim birimlerine elektrik verebilmek için DEDAŞ ekipleri, kapanan köy yolları köylülerle birlikte açıyor.
 
Batman Duruş Gazetesi; `Paralı Tekerlekli Sandalye Uygulaması Başladı`
Batman Bölge Devlet Hastanesinde paralı tekerlekli sandalye uygulaması başladı. Zincirli halde bulunan sandalyeleri alabilmek için 1 TL vermeniz gerekiyor.
 
(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir