• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Gaziantep mutfağı EMITT Fuarında tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da düzenlenen dünyanın en büyük beşinci turizm fuarı olan ‘21`inci Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı`nda (EMITT) Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, “Şimdi Gaziantep`e Gitme Zamanı” sloganı ile açılan stantta, ziyaretçiler Gaziantep`e davet edildi.

Gastronomi şehri Gaziantep mutfağının tatlarının yer aldığı standı ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin gastronomi, tarih, kültür, turizm, üretim ve ticarette taşıdığı özgün değerleri ziyaretçilere anlattı.

Şahin, Gaziantep standına yoğun ilgi gösteren ziyaretçilerle sohbet etti. Çeşitli ikramların yapıldığı stantta görevliler tarafından ziyaretçilere tarih, turizm, kültür ve gurme şehir Gaziantep hakkında bilgi vererek, broşürler dağıttı.

Öte yandan fuarda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gaziantep Ticaret Odası ve TÜRSAB Gaziantep işbirliğinde hazırlanan Gaziantep standında kokteyl verildi. Kokteylde birbirinden özel Gaziantep lezzetleri fuardaki katılımcı ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde “Şimdi Gaziantep`e Gitme Zamanı” sloganı ile başlatılan kampanyaya her platformda destek vermeye çalıştıklarını belirten Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Gaziantepliler her yerde el ele kent için çalışıyor. Başkanımız Fatma Şahin'in Gaziantep'i tanıtmaya yönelik çalışmalarını destekliyoruz ve kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Dünyanın ve Türkiye`nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT 2017 Fuarı, bu yıl 70 bin metrekare üzerinde hazırlanan 12 salonda 80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluşu ağırlıyor.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan ve 29 Ocak Pazar akşamı sona erecek fuarı, 60 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir