• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Muş`ta kar yağışı hayatı felç etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş`ta 3 gündür aralıksız olarak devam eden kar yağışı ve tipi, şehir merkezinde hayatı durma noktasına getirirken şehrin kırsal kesimindeki 365 köy yolunun halen ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Şehirde 3 gündür aralıksız etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi.  Kar yağışı dolayısıyla hava sıcaklığında artış gözlemlense de, kar yağışı vatandaşlar ve esnaflar için hayatı felç etti. Vatandaşlar kaldırımların karla kaplı olmasından dolayı yollarda yürümede güçlük çekiyor.  

Kırsal kesimlerde kar yağışı daha fazla etkili olurken şehir merkezinde belediyenin zamanında kar ile mücadele etmeyip sadece ana yolları temizlemekle yetinmesi vatandaşı çileden çıkardı. Sabah saatlerinde işyerlerini açmaya giden esnaf, açılmayan yollarda zorlukla ilerleyebildi.

Şehir merkezinde 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle çatılarda biriken karlar tehlike oluşturdu. Tehlikeyi fark eden vatandaşlar işyerlerinin çatılarını kendi imkânlarıyla temizlemeye çalıştı.

Park alanlarının yetersiz olmasından dolayı araçlarını yol kenarlarına park edilmesi karla mücadele çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyleyen esnaf Yakup Koç, “Belediyenin çalışmasından memnunuz ama keşke imkânlar biraz daha iyi olsaydı. O zaman belediye de halkımız da biraz daha rahat ederdi. Gördüğünüz gibi her yerde araçlar var, insanlar yollarda kalıyor. Araçları yol kenarlarına park ettikleri için belediye gece ve gündüz çalışamıyor, her yerde araçlar mahsur kalıyor. Esnafların hali zaten perişandır. Araçları bırakacak yer yok, park alanları yok. Kepçe deseniz, o da yok. Diyeceğimiz pek bir şey yok. Her taraf kar, dükkânların önü karlarla dolu. Esnaf iş yapamıyor. Çalışmalarımız yetersiz kalıyor.” dedi.

“Kar yağışı sadece beni değil bütün esnafı etkiledi”

Kar yağışından dolayı köy yollarının kapanması esnafı olumsuz etkilediğini belirten Eyüp Ballı ise, “Kar yağışı sadece beni değil bütün esnafı etkiledi. İş yok, köy yolları kapalı, yaptığımız hiçbir şey yok, boş boş oturuyoruz. Saray mahallesinde oturuyorum, yollarımız kapalı, buraya kadar yaya gelmişim. Yollar kapalı olduğu için araçla gelemiyoruz. Belediyenin bir an evvel bu işe el atması lazım. Yol açılıyor ama çatılardan düşen kar tekrar kapatıyor. Gördüğünüz gibi araç karın altında kaybolmuş. Her hangi bir çalışma yok.” İfadelerini kullandı.

İşyerinin çatısında biriken karı kendi imkânlarıyla temizlemeye çalışan İlyas Güler, işçilerinin köyde mahsur kaldığını dolayısıyla işlerini kendisi yapmak durumunda olduğunu ifade ederek, “Çatı çökecek mecbur karı atmamız lazım. Diğer elemanlar köyde kalmış, köy yolları kapalı, mecbur ben atıyorum. 3 metre karın altındayız neresinden memnun olalım. Belediyenin çalışmasından da hiç memnun değilim.” şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir