• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Hava kirliliği halkı rahatsız ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalitesiz yakıt kullanımı ve dengesiz yakılan kaloriferler nedeniyle oluşan hava kirliliği, Muş halkının sağlığını tehdit ediyor.

Oksijenden çok kükürt dioksit ve toz soluduklarını belirten Muşlular, kalorifer ve soba bacalarından çıkan dumanlar nedeniyle nefes almakta zorlanıyor.

Doğalgazın kullanılmadığı kent merkezinde yoğun bir şekilde yaşanan hava kirliliği astım hastalarını da iyice sıkıntıya düşürüyor.

Her gün yakılan kalorifer ve sobalar çarşıda vatandaşlara rahatsızlık verirken, esnaf da yoğun duman nedeniyle iş yerlerinin kapısını kapatmak zorunda.

Akşam saatlerinde herkesin soba ve kalorifer yakmasından sonra ise şehir merkezi tamamen dumanla kaplanıyor.

Merkezde esnaflık yapan Fesih Balkaya, dumandan ciddi anlamda etkilendiklerini dile getirdi. Balkaya, "Kalorifer kazanları yakıldığında iş yerimizin kapısını açamıyoruz. Bu duman bizi ciddi derecede rahatsız ediyor. Bazen nefes alamaz duruma geliyoruz. Kazanları yakan çoğu kalorifercinin belgesi yok ve bu işte çalışanlar eğitimsiz kişilerdir. Yetkililer de bunları denetlemeyince herkes kafasına göre kazanları yakıyor. Hava kirliliği şehri ciddi derecede rahatsız ediyor." dedi.

"Kalorifer ve sobalar bilinçsizce yakılıyor"

Çarşı merkezinde dolaşırken aşırı duman nedeniyle boğazında yanma hissettiğini dile getiren M. Şirin Alataş ise "Dumandan evimizden çıkamaz olduk. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde şehrin üstü toz bulutuyla kaplanıyor. Çarşıya çıktığımızda boğazımda ve gözlerimde yanma hissediyorum. Kalorifer ve sobalar bilinçsizce yakılıyor. Sözde Muş'a doğalgaz getirildi ama kullanan yok." şeklinde konuştu.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü görüşme talebini yanıtsız bıraktı

Halkın, hava kirliliğinden korunmak amacıyla ne tür önlem alması gerektiği ve kirlilikle mücadele adına neler yapılabileceği konusunda görüşmek istediğimiz İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ise talebimizi yanıtsız bıraktı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir