• DOLAR 32.624
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2422.332
  • ...
Bitlis`in kadim tarihi EMİTT Fuarında tanıtılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`in 7 bin yıllık kadim tarihi, bu yıl İstanbul Beylikdüzü'nde 21`incisi düzenlenen EMITT Fuarında açılan stantta tanıtılıyor.

26 Ocak`ta başlayıp, 29 Ocak Pazar günü sona erecek olan fuara, Türkiye'nin önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, 200'ün üzerinde il, ilçe, belde ve birçok ülkeden 4 bin 500`ün üzerinde katılımcı yer aldı.

Bitlis`in kadim tarihi dokusunun sergilendiği stantta, Selçuklu mezar taşları, kümbetler ve Nemrut Krater Gölü başta olmak üzere bir çok eser ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Bitlis standı ile ilgili açıklamada bulunan Bitlis İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Metin Çoban, stantlarını gezen ve ilgi gösteren, standın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, şunları söyledi:

“EMİTT Fuarımız başladı. Bizler Bitlis valiliği olarak 12`inci holde 80 metrekarelik alanda, otantik stantta bu fuara iştirak ediyoruz. Uluslararası organizasyonda standımız, beklediğimizin üzerinde ilgi görmüş oldu. Kültür ve Turizm Bakan yardımcımız Hüseyin Yaymar, İstanbul Valisi Vasıf Şahin ile birlikte birçok ilin vali ve vali yardımcıları, Kültür ve Turizm Müdürleri ve belediye başkanları standımızı ziyaret ettiler.” dedi.

Bitlis standının, diğer modern stantlara karşı farklılığını ortaya koyduğunu belirten Çoban, “Bitlis`in tarihini uluslararası organizasyonda tanıtmanın gururunu yaşıyoruz. Turizm cazibe unsurlarının muhatap kesimlerle paylaşılması, tanıtılması ve anlatılmasının, bakir kalan coğrafyamızdaki turizm değerlerinin gün yüzüne çıkmasına vesile olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir