• DOLAR 32.351
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2318.65
  • ...
Bylock kullanan 34 polis tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY`ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında il emniyet müdürlüğünde örgütün şifreli haberleşme programı ‘Bylock`u kullanan ve daha gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 46 polisten 34'ü tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, il emniyet müdürlüğünde örgütün şifreli haberleşme programı ‘Bylock` kullandığı belirlenen ve daha önce gözaltına alınan 46 polisten 34`ünün tutuklandığını, 10 polisin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı ve 3 polisin de serbest bırakıldığı belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, “Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca silahlı terör örgütü FETÖ/PDY`ye yönelik soruşturma kapsamında, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü yapılanmasına yönelik operasyon neticesinde örgütün şifreli haberleşme programı olan Bylock kullandıkları tespit edilen 46 şüpheliden 33`ü sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince üzerlerine atılı örgüt üyeliği suçundan dolayı tutuklanmış, 10`u hakkında adli kontrol kararı uygulanmış, 3 kişi Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılmış, ayrıca 1 kişi hakkında gözaltı işlemleri devam etmektedir.”denildi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir