• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
`Hz Peygamber gönüllere nakşedilmelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Adnan Akgönül, Pazar günü Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla yapılacak siyer sınavı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Herkesin yılda bir defa da olsa Hz. Muhammed'in hayatını okumasını istediklerini belirten Akgönül, bu sene altıncısını düzenleyecekleri siyer sınavına 200 bin kişinin başvurduğunu söyledi.

Akgönül, "Sınav saat 10.30'da yaklaşık 150 merkezde yapılacak. Sınava başvuru sayısı elimizdeki verilere göre 200 bindir. Bu sene sınava başvuru noktasında geçen yıla göre büyük bir artış söz konusudur. Burada asıl amacımız ödüllerle beraber sınava katılan kardeşlerimizin Peygamber efendimizin hayatını tekrar gözden geçirmesidir. Bu nedenle onun hayatını tekrar hatırlamış olmaları gerekir." dedi.

"Onun hayatını her yıl bir defa okursak mücadelesini idrak edeceğiz"

Sınavda dereceye girenlere ödüllendirme yapacaklarını ifade eden Akgönül, sözlerine şöyle devam etti: "Hayatta en fazla dikkat etmemiz gereken şahsiyet Hz. Muhammed'dir. Onun hayatını her yıl bir defa okursak onun davasını, mücadelesini, idealini, gösterdiği gayreti ve bıraktığı mirası idrak etme noktasında daha fazla bilinçli olacağız. Sınavdaki asıl hedefimiz bu bilinci sağlamaktır. İnşallah 'bin bir ödül' adı altında dereceye girenlere ödüllerimizi vereceğiz."

Sınav hakkında bazı konulara dikkat edilmesi gerektiğine değinen Akgönül, sınava katılacak kişilerin, ellerinde bulunan özet şeklindeki bilgileri gözden geçirmesinin faydalı olacağını söyledi.

"Sınava elektronik cihaz getirmesinler"

Akgönül, siyer sınavının tatlı bir yarış havasında algılanması gerektiğini belirterek, "Sınava erken gelsinler çünkü sınav anında yoğunluk ortaya çıkabilir. Onların düzenli, disiplinli bir şekilde sınav yerlerine yerleşmeleri için sınav gözetmenlerimiz belirlendi. Her salonda bir ya da iki gözetmenimiz olacaktır. Onlara zorluk çıkarılmasın. İşlerini daha kolay yapsınlar diye gelen kardeşlerimiz yanlarında kurşun kalem, silgi, kalemtıraş getirsinler. Ayrıca nüfus cüzdanı ve kimlik kartlarını da getirsinler. Sınava asla elektronik cihaz getirmesinler, zorluk çıkarmasınlar. Kimse kul hakkına girmesin. Belirlenen prensiplere uysunlar. Zaten bütün kardeşlerimizin bu kurala uyacaklarına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu sınavın kaybedeni yoktur"

Siyer sınavının kaybedeninin olmadığını vurgulayan Akgönül, "Sınavın tatlı bir yarış havasında geçmesini umuyoruz. Dereceye giren ve derecenin altında kalan kardeşlerimiz olacak. Derece yapamayanlar hüzünlenmesinler çünkü bu sınavın kaybedeni yoktur. Peygamberimizin hayatını gözden geçirmiş oluyorlar. Hayırlı olanı dilesinler ve hazırlansınlar. Allah katılımcılara hayırlı sonuçlar nasip etsin. Bu yılki katılımlar gerçekten bir yarış havasında sürüyor. En büyük yoğunluk Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman gibi illerden oldu. Buradaki katılımlar yirmi binden fazla. Bu organizasyonun ileriki yıllarda daha fazla teveccühe mazhar olacağını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Siyer-i nebi vazgeçemeyeceğimiz bir kaynak"

Unutulmaması gereken bir değer olan Hz. Peygamber'in mesajının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini dile getiren Akgönül, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu nedenle Peygamber efendimiz mutlaka kalplere ve gönüllere nakşedilmedir. Çünkü İslam'ın yolu onun vasıtasıyla bize geldi. Bu konuda o mihenk taşıdır. Peygamber efendimiz vefat etmeden önce bize, 'Ben size iki miras bırakıyorum. Bunlara sarıldıkça delalete düşmeyeceksiniz. Birincisi Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim, diğeri benim sünnetimdir.' diyor. Onun pratik uygulamalarını, hayatını, faaliyetlerini ve söylemlerini öğrenerek alacağız. O nedenle diyoruz ki siyer-i nebi bizim vazgeçemeyeceğimiz bir kaynak. Her alanda, hem bireysel hem ailevi hem de toplumsal konularda bize çözüm getirecek, takındığımız noktalarda önümüze çareler sunacak pratik bir hayat. O hayat elzem bir hayattır. Bu nedenle üzerinde duruyoruz. Sınavlarla değişik faaliyetlerle bunu gündeme getiriyoruz." (M. Hüseyin Temel/Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge–İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir