• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2512.652
  • ...
PKK adına keşif yapan İranlı 2 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de gözaltına alınan İranlı 2 kişinin eylem hazırlığında oldukları iddia edildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi çevresinde PKK adına keşif yaparak 3 Ocak`ta binanın fotoğraflarını çektikleri ileri sürülen şüpheliler, 22 gün süren sorgulamalarının ardından çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Mardin-Midyat karayolundaki uygulama noktasında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durumlarından şüphelenilen İran uyruklu Hassan B. ile Sajjad Jahan F. gözaltına alındı.

Şüphelilerin kullandıkları cep telefonlarında yapılan incelemede, bazı yolların "Google Earth" programından indirilmiş haritası ile emniyet ve valilik hizmet binalarının görüntüleri tespit edildi. Yine şüphelilerin, Mardin Büyükşehir Belediyesi civarında keşif yaparak 3 Ocak`ta binanın fotoğraflarını çektikleri ileri sürüldü.

Şüphelilerin Mardin'de bağlantılı oldukları belirlenen Eyüp S. ile Cahit B.  de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, Mardin'deki askeri lojman, Artuklu Belediyesi ile Diyarbakır ve Mardin Havalimanlarının fotoğraf ve görüntüleri ile PKK/KCK/YPG ve PYD'ye ait örgütsel dokümanlar ele geçirildiği bildirildi.

Emniyetteki işlemelerin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden İran uyruklu Hassan B, ile Sajjad Jahan F., "Terör örgütü üyesi" olmak suçundan tutuklandı.

Eyüp S. ile Cahit B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir