• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Van Basınından Haber başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van ve ilçelerinde yaşanan gelişmeler, bu gün yerel gazetelere ve internet medyasına şöyle yansıdı:
 
Vanolay Gazetesi:
Stso KOSGEB Hizmet Müdürlüğü`nün Kurulmasında Israrcı: Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanlığı, Siirt`te KOSGEB Hizmet Müdürlüğü`nün kurulmasını istiyor.
 
Saray`da 4,0 Büyüklüğünde Deprem: Van`ın Saray ilçesinde 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü`nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Van`ın Saray ilçesinde 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.
 
Depremzedelere `Aile İçi İletişim` Semineri: Van`da 75. Yıl çadır kentinde kalan depremzedelere, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Hamil Nazik tarafından, "aile içi iletişim" konusunda seminer verildi.
Ağrı-Van Karayoluna Çığ Düştü: Ağrı`nın Hamur ilçesi mevkiinde çığ düşmesi sonucu çok sayıda aracın mahsur kaldığı bildirildi.
 
Havadis Gazetesi:
Başkan Kaya muhtarlarla bir araya geldi: Van Belediye başkanı Bekir Kaya, kentte bulanan mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, sorunlarını ve kent ile ilgili çözüm önerilerini dinledi.
 
CHP`li Milletvekilleri Van`da: (CHP) bir grup milletvekili, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesi Van`a geldi.
 
Vansesi gazetesi:
Van Vergi Dairesi`nden esnafa müjde: Van Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği`ne bağlı oda başkanlarının Van Vergi Dairesi Müdürü Hikmet Atabay ile yaptığı görüşme sonucunda esnafların vergi ödemelerine büyük ölçüde yardımcı olacakları açıklandı.

"Vanlı esnaf perişan durumda": Van`daki 11 meslek ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşan Van Ekonomi Konseyi`nin dönem başkanlığı görevini üstlenen Van Ticaret Borsası (VATBO) Başkanı Feridun Irak, Vanlı esnafın büyük bir sıkıntı yaşadığını ve belli süreliğine vergi muafiyetlerinin olması gerektiğini dile getirdi.
 
Şehrivan Gazetesi:
Van`da 7 bin kişi hâlâ çadırda: Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van`da 25 bin konteynırda 130 bin insanın yaşadığını, 7 bin insanın da çadırlarda olduğunu söyledi.
 
Wanhaber: Miyazaki`nin ismi yaşatılacak: 9 Kasım tarihinde Van`da meydana gelen ikinci depremde Bayram Oteli enkazında kalarak hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki`nin isminin Karayolları Kavşağı olarak bilinen bulvara verilecek.
(Murat Dalgın- İLKHA)

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir