• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
Şanlıurfa'da PKK propagandasından 3 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’nı Halfeti ilçesinde yapılan çalışmalar neticesinde, sosyal medya üzerinden PKK/YPG’nin propagandasını yaptıkları tespit edilen 5 şahsın evlerine Jandarma tarafından baskın yapıldı.

Yapılan baskınlarda gözaltına alınan M.K, M. O., E.E. H.E ve A.K. isimli  5 şahıs gözaltına alındı. Zanlılardan M.K, M. O. Ve  E.E. adlı şahıslar tutuklanırken H.E ile A.K. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Halfeti ilçesinde yapılan çalışmalar neticesinde, sosyal medya üzerinden PKK/YPG terör örgütlerinin propagandasını yaptıkları tespit edilen şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada; 2 adet av tüfeği, 3   adet tablet/bilgisayar, 6   adet cep telefonu, 8   adet CD/DVD,  5   adet kuru sıkı tabanca, 14 adet terör örgütlerini simgeleyen bez parçası ele geçirilmiştir.” denildi.

Valilik açıklamasında, “Halfeti Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen; M.K, M. O. ve E.E. isimli şahıslar tutuklanmış, H.E ve A.K. isimli şahıslar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir