• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Fırat Kalkanı`nda 272 IŞİD hedefi imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 157'inci gününde, IŞİD'e ait 272 hedef ateş altına alındı, 22  kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Konuyla ilgili TSK'dan yapılan açıklamada, "Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 272 DEAŞ TÖ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak bölgedeki terörist grupların faaliyetleri baskı altına alınmış; DEAŞ TÖ mensuplarınca kullanılan bazı barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, El Bab ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 24 IŞİD hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtı sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 21 bina, 2 karargâh binası ve bir cephanelik imha edildiği bildirildi.

Gün içinde, düzenlenen operasyonlarda, 22 IŞİD'linin öldürüldüğü 4 bombalı aracında imha edildiği bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "DEAŞ TÖ`den temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 73 EYP imha edilmiş, harekâtın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3 bin 282 EYP ve 55 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."(İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir