• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Abbas, Müslümanların ilk vakfını Rus Patrikhanesi`ne hibe etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Mahmud Abbas, Müslümanlar için özel bir öneme sahip olan Temim b. Evs ed-Dâri Vakfı'nı Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne adeta hibe etti.

Mahmud Abbas'ın talimatı doğrultusunda Ramallah'taki Filistin Yüksek Mahkemesi'nin onayladığı hibe kararı, Filistin halkı içinde büyük tepkiye yol açtı. Mahkeme önünde toplanan Filistinliler, kararı protesto ederek, "Kararı geri çekin. Orası Müslümanlara ait bir bölge" ifadelerini kullandı.

"MAHMUD ABBAS HAKKI OLMADAN HİBE ETTİ"

İslam dünyasına çağrı yapan Filistinli Profesör Abdulfettah El-Awaisi de, şu ifadeleri kullandı:

"Mahmut Abbas; kendisine ait olmayan şeyleri, hakkı olmayan kimselere bağışlıyor. O, “Mukaddes Topraklar” sınırları içinde El-Halil'de yer alan ve İslam'da ilk vakıf olma özelliği taşıyan Temim b. Evs ed-Dâri'nin vakfını Rus Patrikhanesi'ne adeta “hibe” olarak verdi.

Temim Dari kimdir?

Temim b. Evs ed-Dâri, Filistin halkından ilk müslüman olan sahabi. el-Halil'e yakın bir bölgede bulunan Beyt Cibrin'in kuzeyinde vefat etmiş ve buraya defnedildi.

Bu vakıf; Rasülullah aleyhisselamın, Beytülmakdis'i Bizans işgalinden kurtarmak için hazırlamış olduğu stratejik planın ve bu plana yönelik siyasi-jeopolitik haritanın bir parçası olma özelliğini taşıyor. Ömer radıyallahu anh'ın Beytülmakdis'i fethinden bu yana İslam halifeleri tarafından her daim desteklenen vakfın tüm hakları korundu.

İngiliz hakim Hai Kraft ve Şer'i Yargı Mahkemesi Başkanı Şeyh Halil el-Hamidi'nin önderliğinde kurulan özel mahkeme; 29 Ocak 1917 tarih 2/26 sayılı kanununda, Temim b. Evs ed-Dâri'ye ait vakfın, şer'i mahkemelerin görev alanında yer alan gerçek vakıflardan biri olduğunu ve şer'i mahkemelerin gerçek olarak kabul edilen bu vakfa bir mütevelli atamakla yükümlü olduğunu belirtiyor.

Ramallah'taki Filistin Yüksek Mahkemesi önünde toplanan Filistinliler, Mahmud Abbas'ın kararını protesto etti.

Ramallah'taki Filistin Yüksek Mahkemesi önünde toplanan Filistinliler, Mahmud Abbas'ın kararını protesto etti.

Filistinli El-Awaisi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu vakfı Rasülullah aleyhisselam Temim b. Evs ed-Dâri'ye ve onun kıyamete kadar devam edecek olan soyuna vakfetti. Bu, Rasülullah'tan gelen sahih haberler ve deliller sonucu herkesçe bilinen bir gerçek.

Hiç şüphe yok ki; Temim b. Evs ed-Dâri'ye ait bu vakfın Rus Patrikhanesi'ne adeta “hibe edilmesi” çok tehlikeli bir olay. Hatta büyük bir suç. İslam dünyasının, acilen bu duruma müdahale etmesi gerekiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir