• DOLAR 32.577
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2429.852
  • ...
Diyarbakır EMİTT fuarında tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EMİTT fuarına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır standında ziyaretçilere burma kadayıfı ikram ederek kentin kültürünü tanıttı.

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`nde 80 ülkeden 5 bin kurum ve kuruluşun ağırlandığı 21`inci EMİTT Fuarı, düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb D. Rifai`nin de içinde bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Fuarın açılışından sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, tarihi surlar ve Dört Ayaklı Minare tasarımından oluşan Diyarbakır standında ziyaretçilere kentin ünlü burma kadayıfını ikram ettiği, kentin kültürünü tanıtan Atilla, ziyaretçilerle yakından ilgilendi.

Fuar ile ilgili kısa bir açıklama yapan Atilla, "21`inci EMİTT Fuarında Medeniyetler Mirası Diyarbakır'ımızın kültürünü, geleneksel ürünlerini ve turizm potansiyelini tanıtıyoruz" dedi.

Fuar süresince Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Turizm Platformu, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Turizm İşletmeleri ile Diyarbakır`da bulunan otellerin katılımıyla fuar etkinlikleri gerçekleştirileceği belirtildi.

EMİTT Fuarı, 29 Ocak Pazar akşamı sona erecek. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir