• DOLAR 32.598
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2412.538
  • ...
Siyer sınavı gözetmenlerine bilgilendirme semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü, Türkiye genelinde "Onu Oku Onu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek siyer sınavı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye geneli 200 bin, Şanlıurfa genelinde ise 26 binden fazla kişinin kayıt yaptığı sınav, 29 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde sınavda görev alacaklara yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminere, Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, Araştırmacı-Yazar Emin Özaslan ve sınav görevlileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde sınavın önemi hakkında konuşan Özaslan, slayt eşliğinde sunum yaptı. Özaslan, sınavda görev alacakların sınav öncesi ve sonrası dikkat etmesi gereken hususları anlattı.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Göven ise sınavda görev alacak gözetmenlere bilgilendirmede bulunduklarını söyledi. Göven, "Tertiplediğimiz bilgilendirme seminerimizin amacı okullarda gözetmen arkadaşlarımızı sınav öncesi bilgilendirmektir. Bu sene gözetmen ihtiyacımız bayağı fazla. Bu vesileyle görevli olacak kardeşlerimizin birçoğu esnaftır. Gönüllü olarak bu işi yaptıklarından dolayı onları bilgilendirmemiz gerekiyor. Nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgilendirme yaptık. Bu sınav bizim için çok önemlidir. Zira bu sınavdaki amacımız peygamberimizin hayatını okutmak ve yaşatmak. Şanlıurfa'da ilçeler ile birlikte 26 bin kayıt yapıldı." dedi.

Seminer, soru cevap faslından sonra okunan duayla son buldu. (Ramazan Casuk- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir