• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
"Erozyon olan bir yerde yaşam olmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı (TEMA) Bismil Şube Başkanı Engin Akyol erozyona dikkat çekerek erozyonun olduğu bir yerde yaşam olamayacağını ve bunun yoksulluk getireceğini vurguladı. 

Uluslararası Tarım Gıda Konfederasyonu Diyarbakır Şube Başkanı ve aynı zamanda TEMA Vakfı Bismil Şube Başkanı olan Akyol, toprak kaybına neden olan erozyonu önlemek için ağaçlandırma ve yeşillendirme konusunda herkesin duyarlı olmasını gerektiğini söyledi.

Akyol, ”TEMA olarak her yıl olduğu gibi toplumsal duyarlılığı artırmak ve aynı zamanda çevre bilinci oluşturmak adına okul, cami, mezarlık ve erozyona maruz kalan alanları yeşillendirmeyi ve en önemlisi çevre bilincini aşılamayı sağlamaktayız. Nedeni ise yeşil bir dünyanın oluşması ve artmasını hedefliyoruz. Yeşil alanların artması sağlığınızın son derece iyiye doğru gitmesi demektir. Gönül isterdi ki herkes duyarlı ve gönüllü olsun. O zaman geleceğimize korku ile bakmazdık.” dedi.

Erozyona dikkat çeken Akyol”  Erozyon olan bir yerde yaşam olmaz. Aynı zamanda erozyon yoksulluktur. Onun için geleceğimizi korumak istiyorsak, duyarlı bir şekilde yeşile gönüllü olmalıyız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir