• DOLAR 32.509
  • EURO 34.593
  • ALTIN 2489.483
  • ...
Kar nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özelikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Birçok bölgede belediye ekipleri, başta hastane yolu olmak üzere ana arterlerde tuzlama ve kar temizleme çalışmaları yürütüyor.

Bölgede yoğun kar yağışı ulaşımı aksattı. Etkili olan kar, Ağrı, Bitlis, Bingöl, Batman, Erzincan Muş, Tunceli, Van ve diğer illerin çoğu kesiminde ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Ağrı

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı Geçidi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Etkili olan kar yağışının ardından Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri Somkaya, Gülizar ve Soğuksu köyleri arasında kar temizleme çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Doğubayazıt-Çaldıran Karayolu'ndaki köylerde yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor.

Bitlis

Bitlis genelinde dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar nedeniyle 219 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yağışlar nedeniyle şehir merkezinde araç trafiğinde aksamalar yaşandığı gözlendi. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışma başlattı.

Belediye ekiplerinin ise şehir merkezinde kapanan ana ve ara arterlerdeki yolların açılması için çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, kar yağışının pazar gününe kadar aralıklarla devam edeceğini belirten yetkililer, buzlanma ve soba zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.

Bingöl

Bingöl`de kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde 278 köy yolu ulaşıma kapandığı belirtildi.

Gece saatlerinde başlayan ve devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan 278 köy yolunun ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmaları başladı.

Karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Kayaokay, kar yağışı nedeniyle il genelinde 278 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Kayaokay, 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 101 personel olmak üzere 11 ekiple kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Batman

Batman`ın Sason ve Kozluk ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandığı bildirildi.

Sason ve Kozluk'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı köy yollarını ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgine göre, Sason'da 20 köy ve 60 kilometre yol ulaşıma kapanırken Kozluk'ta ise 11 köy ve 85 kilometre yolun kar yağışı nedeni ile ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattığı belirtildi.

Erzincan

Erzincan'da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Erzincan-Sivas Karayolu'nda çok sayıda araç sürücüsü ilerlemekte zorluk yaşadı.

Erzincan çıkışında görev alan trafik polisi ve jandarma ekipleri, sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Buzlanan yolda kar küreme ve tuzlama çalışması başlatıldı.

Muş

Muş'ta son bir ayda etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm köy yolları ulaşıma kapandı. Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekiplerinin çalışmalar sonucunda kısa sürede tüm köylere ulaşım sağlandı.

Yaklaşık 50 iş makinesi ve 85 personelle kar yağışının başladığı günden bu yana 12 bin 600 kilometre yol açma ve genişletme çalışması yapıldığı bildirildi.

Yüksek rakımlarda bulunan 25-30 civarı köyün ulaşım, tipi nedeniyle anlık olarak bir kaç saatliğine kapandığı, ekipler tarafından tekrar açıldığı ifade edildi.

Tunceli

Tunceli-Erzincan Karayolu'nun Pülümür ilçesi yakınlarındaki Cankurtaran Tepesi'nde gece saatlerinde etkili olan tipi nedeniyle yolda kaldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli genelinde yaklaşık 300 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karayolları yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe yolarında ulaşım açısında sıkıntı görülmezken sadece Tunceli-Erzincan Karayolu'nun Pülümür-Cankurtaran Tepesi'nde dün gece saatlerinde etkili olan tipi nedeniyle birçok aracın yolda kaldığı ve yaklaşık 300 köy yoluna ulaşımun sağlanamadığı belirtildi.  

Van

Van'da da etkili olan kar nedeniyle yaklaşık 300 yerleşim yerinin ulaşıma kapandığı bildirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre, 300 yerleşim yerine ulaşımın sağlanamadığı söylendi. Köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. 

Bölgede 2 günden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle birçok köye ulaşım sağlanamıyor. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir