• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
ŞIRNAK - Cizre Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan kura çekiminde işe başvuranlar heyecanla isimlerinin çıkmasını beklediler.
 
Cizre`de okullarda temizlik işlerini yapmak için 535 kişi başvurmuştu. İş-Kur, işe başvuran 535 kişi arasında 150 kişiyi kura çekimi ile işe aldı. İşe alınanlar bir nebze de olsa sevindiler. İşe alınan kişiler 4 ay okullarda çalışacaklar.
Cizre Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, "Okulların temizlik ihtiyacını giderilmesi için İş-Kur`un istihdama yönelik açtığı kurs projelerine biz de bir proje hazırladık. 150 kişilik bir proje hazırladık. Hazırladığımız proje çerçevesinde vatandaşlar gidip İş-Kur birimlerinde kayıtlarını yaptırıp bugün de okullarımıza alınacak 150 kişi alımına toplam 535 kişi müracaat etti. Şimdi kura çekimi yapılıyor. Bununla beraber okullarımızda iyi bir hizmet vereceğiz." diye konuştu.
 
İşe başvuran vatandaşlar: "İş-Kur`a başvurduk. Bu sabah bizi çağırdılar. Kura çekimi yapıldı. İsmimiz çıktı. İsmimizin çıkması bizi sevindirdi. Çok mutluyuz" sözleriyle sevinçlerini dile getirdi.
(Abit Dündar - İLKHA)