• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
Van İçin 6111 Kanun Yeniden Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 13 Şubat 2011 tarihinde parlamentoda yasalaşan 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasını da kapsayan kanunun, Van`da meydana gelen deprem nedeniyle tüccar, esnaf ve vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yeniden yapılandırılması talebi karşılık buldu.
 
Van milletvekillerinin yaptığı görüşme sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanını arayarak konu ile ilgili düzenleme yapılması talimatı verdi.
 
Görüşme sonrası, 6111 sayılı kanun ile ilgili kısa süre zarfında düzenleme yapılarak kanun teklifi Plan Bütçe Komisyon Başkanlığına havale edildi. Kanun teklifi Komisyonda kabul edilerek 150 numaralı sıra sayısı ile birlikte Genel Kurulda görüşülmek üzere gündeme alındı ve 07 Şubat 2012 tarihinde görüşülerek yasalaştı.
 
Kanun Teklifi ile 6111 sayılı Kanunun borçlulara sağlamış olduğu imkânlardan azami ölçüde yararlanılması, borçlular açısından borçtan kurtulma, alacaklı idareler açısından ise kamu alacağının tahsil edilmesi anlamına geldiğinden, afet bölgesinde yaşayan mükelleflerin, tabii afet nedeniyle uğramış oldukları sosyal, mali ve psikolojik yıkım dikkate alınarak, sosyal devlet ilkesi kapsamında, afete maruz kalan vatandaşların, 6111 sayılı Kanun kapsamında ödemeleri gereken taksitlerin ödeme süresinin uzatılmasını kapsıyor.

Böylece, 6111 sayılı Kanundan yararlanmak üzere başvuran ancak belirtilen sebeplerle taksitlerini ödeyemeyen borçluların, kanun hükümlerinden azami ölçüde yararlanılması sağlanacak.
 
Fikret Özkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir