• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Başörtülü Öğrenci Velilerine Dava Açılmasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Gaziantep Cumhuriyet Savcılığının, başörtüleri nedeniyle öğrencileri okula almayan okul idarecileri hakkında yapılan suç duyurularına rağmen dava açması yerine çocukların velilerine dava açması üzerine bir basın açıklaması yayımlayan Tesettür Seferberliği Platformu Başkanı Salih Demir, bu durumun hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku olduğunu vurguladı.
 
Mağdur edene değil de, mağdur edilene dava açılmasının traji-komik olduğunu söyleyen TESSEP Başkanı Demir açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Malumunuz, 2011-2012 eğitim yılı açıldığından bu yana Gaziantep`te bazı işgüzar yöneticiler, okul yönetmeliklerini ve kanunları uygulamak yerine, kendi keyfi kanunlarını uygulayarak, en temel hakkı olan başörtülü kız öğrencileri okula almayarak suç işlediler. STK`ların ve velilerin tüm duyarlı çağrılarına rağmen, bu yöneticiler, öğrencileri, zorunlu hakları olan eğitimden mahrum bırakarak bu suçu işlemeye devam ettiler. Haklarını savcılıkta aramak isteyen velilerin, okul yöneticileri hakkındaki suç duyuruları geri çevrildi. Aksine bu velilere dava açılarak, trajikomik bir durum ortaya çıktı."
 
Başörtülü öğrencinin, resimlerini çekerek, ulusal medyaya dağıtan öğretmene eğitimci diyemeyeceğini belirten Demir, açıklamasının devamında: "Başörtüsü ile sınıfa gelen öğrencinin bu durumunu hazmedemeyen bir öğretmenin cep telefonu ile gizlice fotoğraflarını çekerek, ulusal ve yerel basına servis etmek sureti ile kendi öğrencisini rencide eden öğretmene eğitimci diyemeyiz. Kaldı ki, kızını ulusal basında rencide eden bu kişiler hakkında savcılığa giderek dava açılmasını isteyen veli geri çevrilmiş, aksine bu veli hakkında dava açılmıştır. Hukukun üstünlüğünün konuşulduğu şu günlerde böyle bir olayın yaşanması, bu ülkede hukukun üstünlüğü değil, hâlâ üstünlerin hukukunun işlendiği düşüncesini ortaya koyuyor" dedi.
 
Metin Er - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir