• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
`Halkımızı sıkıntılarını paylaşmaya devam edeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, merkez Kayapınar ilçesindeki esnafı ziyaret ederek sıkıntı ve problemleri dinledi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, halkın sıkıntılarını paylaşmaya devam edeceklerini vurgulayarak 6-8 Ekim, Gezi ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi olayların özellikle bölge ekonomisi sıkıntıya soktuğunu ve hükümetin buralara yönelik pozitif ayrımcılık uygulaması gerektiğini söyledi.

Ankara'da devam eden Yasin Börü Davası hakkında da konuşan Tanrıkulu, Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmelerine sebep olan azmettiricilerin de yargı önüne çıkarılarak gereken cezayı almaları gerektiğini belirtti.

Kendilerini ziyarete gelen ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR heyetine sorunlarını ileten esnaf ise, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle piyasada genel bir durgunluğun olduğunu dile getirdi.

Siyasilerin ve yetkililerin de feragat ederek topluma faydalı hizmetlerde bulunmasının gerekliliğine dikkat çeken esnaf, belediyeden yol ve kaldırımlar ile ilgili hizmetlerde bulunması talebinde bulundu.

HÜDA PAR heyetine piyasada bir durgunluğun olduğunu belirten esnaf, "Eğer Türkiye`de kimlik sorunu halledilir ve halklar kardeş olursa, bu ülkeyi ne Avrupa ülkeleri ne emperyalistler ne de başkaları yıkamaz. Fakat kendi içimizde birlik ve beraberlik olmadığı zaman yıkılmaya mahkûm oluruz." dedi.

Doların yükselmesi konusuna da değinen esnaf, "Dolar zengindedir. Doların rengi nasıldır, bilmiyoruz. Bize huzur ve insanca yaşamak lazımdır. Sadece Allah`ın selamının mahiyetini bilir ve ona göre yaşarsak Türkiye`de hiçbir sorun kalmaz. Ne zaman ki selamın şuuruna vardıksa, Allah`ın emirlerini yaptıksa o zaman sorunlar hallolur." şeklinde konuştu.

19 Aralık 2012 yılında partilerini kurduklarını belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise kurulduktan bu yana iki seçime girdiklerini hatırlattı.

Oy toplama gayesi güdülmeden siyasilerin esnafı ziyaret etmesi gerektiğini söyleyen Tanrıkulu, "Her zaman halkımızın yanındayız. Şu anda her platformda halkın sıkıntılarını dile getirmeye çalışacağız. Şu an yaptığımız çalışma ile esnafımızın sorunlarını dinlemek ve seslerini duyurmak için çabalıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Vandalist düşünce bölge ekonomisinin dibe vurmasında sebep olmuştur"

Son 5 yıl içerisinde Türkiye'de çok önemli olayların yaşandığına dikkat çeken Tanrıkulu, "Çözüm süreci ile başlayıp Gezi olaylarıyla devam eden; 6-8 Ekim olayları, çukur siyaseti ve 15 Temmuz darbe girişimiyle zirveye çıkan olaylardan sonra maddi ve manevi olarak büyük bir kırılma meydana geldir. Halkımızda büyük bir moral bozukluğu oldu. Esnafımızla görüşmemiz ve ziyaretimiz sonucunda bize aktarılan sorun ve sıkıntıları gözden geçirdik. 6-8 olaylarında bölgenin altını üstüne geçiren vandalist düşünce, bölgemizdeki ekonominin dibe vurmasına sebep olmuştur. O günden beridir ekonomik olarak bir düzelme olmamıştır." şeklinde konuştu.

"Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmelerine neden olan azmettiriciler yargı önüne çıkarılmalı"

Ankara'da devam eden Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı mahkeme hakkında da konuşan Tanrıkulu, "Bu vesileyle şunu dile getirmek istiyoruz. Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice ve barbarca katledilmelerine neden olan azmettiriciler de bir an önce yargı önüne çıkarılmalıdır. Yargı önüne çıktıktan sonra da gereken ceza verilmelidir. Aksi takdirde yargıya olan güven zedelenir. Bu yüzden bu vahşi cinayeti işleyen canileri ve azmettiricilerini tekrardan lanetliyoruz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.

"Kürt meselesi çözülürse emperyalist güçlerin alanları daralacaktır"

Her şeyden önce huzur ortamının sağlanması gerektiğini dile getiren Tanrıkulu, "Bunun için de bölgemizi bir asırdan fazladır meşgul eden Kürt meselesinin çözülmesi gerekiyor. Kürt meselesinin çözülmesi için de anadilde eğitim ve öğretim ile anayasal vatandaşlık tanımının değişmesi gerekiyor. Aynı zamanda Kürtlerin de kendilerini anayasada bulmaları gerekir. Bu konuda adım atılırsa, bölgemizdeki olumsuz hava, olumlu havaya dönüşecek. Uluslararası emperyalist güçlerin de alanları daraltılacaktır." vurgusunu yaptı.

"6-8 Ekim sonrasında yatırımcı bölgeden kaçtı"

Bölgenin ekonomik sıkıntılarının çözülmesi gerektiğini söyleyen Tanrıkulu, "6-8 Ekim olaylarından sonra bölgeye yatırım yapmak isteyen esnaf ve tüccarlar bölgeyi bırakıp kaçtı. Çünkü güvensiz bir ortam vardı. Bu yüzden yatırım yapmak gerekiyor. Devletin buraya yatırım yapması gerekiyor.  Bizzat devletin buralarda fabrikalar açarak binlerce kişiyi istihdam etmesi gerekiyor. Burada faizsiz krediler sağlanmalıdır. Esnaf ve yatırımcı teşvik edilmelidir." diye belirtti.

Sur esnafının yaşadığı sorunları da hatırlatan Tanrıkulu, son olarak şunları söyledi: "Özellikle Sur esnafına yönelik yanlışların düzeltilmesi gerekiyor. Gerçek manada mağdur olan esnafın kredi alması için her türlü hazırlığın ve girişimin yapılması gerekiyor. Fakat bize gelen şikâyetlerde, Sur esnafından çok alakasız kişilere bu krediler verilmektedir. 2 kış mevsimi geçiren Sur mağdurlarından hâlâ evsiz olanlar var. Halkın yanında yer alarak sorun ve sıkıntılarını dinleyip kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." (M. Sıddık Bilge – İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir