• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Doğal deriden ürettiği çantalarla geçimini sağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık sekiz senedir deri kumaşından ürettiği el işi çanta ve sandaletleri görenleri kendisine hayran bırakan Mehmet Acun, iplik kullanılmadan hazırladığı çantaların içerisinde kimyasal madde olmadığı için yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Doğal deri ve keçeden ürettiği çanta ve sandaletleri internet üzerinden çevre il ve ilçelerdeki müşterilerine gönderen Acun, siparişlerin artması üzerine seri üretime geçmeyi planlıyor.

Bin bir zahmet ile yaptığı deri ve keçe çantaların daha çok turistik olan bölgelerde satıldığını belirten Acun, daha önce Antalya`da icra ettiği zanaatını 3 yıldır Gaziantep`te de devam ettirdiğini ifade etti.

Yaklaşık 8 yıldır doğal deri ve keçeden ürettiği çanta, sandalet ve kemer gibi malzemeleri satarak geçimini sağladığını belirten Acun, “El işi çanta, sandalet ve kemerler yapıyorum. Bunun yanı sıra siparişe göre aldığım ürünleri de yapıyorum. Modelleri müşterinin isteğine göre de yapabilirim. Hemen hemen 8 seneden beri bu işi yapıyorum. Çok şükür işlerim iyi gidiyor. Geçimimi bu iş ile sağlıyorum.” dedi.

Doğal deri ve keçeden üretilen malzemelerin daha sağlıklı olduğunu söyleyen Acun, “Yaptığım ürünleri müşteriler beğeniyor. Daha önce bu mesleği ben Antalya`da yapıyordum. Turizm biraz sıkıntılı olunca tekrar Antep`e gelmek zorunda kaldım. Kısmet olursa tekrarda gidebilirim. Çünkü turistik bölgelerde daha fazla satış imkanım oluyor. Bu çantalar daha çok yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Yurt içinde ve yurt dışında yabancı turistler çok büyük ilgi gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda yaşanan olaylar, doların yükselmesi ve kış aylarından dolayı Gaziantep`e gelen turist sayısında düşüş olduğu için satışlarının da düşük olduğunu ifade eden Acun, “Buralarda kış aylarında sıkıntılı geçiyor. Şu anda o sıkıntılar var satışlarımız iyice düştü. Artık pek eskisi gibi buraya turist de gelmiyor. Ne yapalım bekleyeceğiz. Bu işi terk edecek halimiz yoktur. Şu an devam ediyoruz. Yine de çok şükür günde bir-iki tane satıyorum.” şeklinde konuştu.

Acun, çanta ve sandaletlerde iplik kullanmadığı işinin de pek zahmetli olduğunu söyleyerek, günde ancak 2 tane çanta hazırlayabildiğini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir