• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Hacca işçi olarak gidecek adaylar elemeden geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hac mevsiminde, kasap ve mevsimlik işçi olarak görev yapacak olan adaylar için elemeler yapıldı.

Bitlis-Diyarbakır Karayolu`nun 5`inci kilometresinde bulunan Hayvan Kesim Mezbahanesi Et İşleme Muhafaza ve Depolama Tesisi'nde düzenlenen elemelerde, daha önce başvurmuş olan adaylar, hacca gitmek için kıyasıya yarıştılar.

Başvuruda bulunanlara açıklamada bulunan şirketin temsilcisi Halil İbrahim Kasapoğlu, iyi kasap seçmek zorunda olduklarını belirterek, kimsenin elemelerden dolayı kırılıp daralmaması gerektiğini söyledi.

Kasap olarak hacca götürecekleri adaylardan hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadıklarını dile getiren Kasapoğlu, şunları söyledi:

“Kasap olarak elemelere katılıp şansını denemek isteyenlere saygı duyuyoruz. Kasabın özünü seçmek zorundayız. Oraya gidecek arkadaşlarımız hac vazifesini yaptıktan sonra üç gün kasap olarak çalışma yapacaktır. 25 günde haccını da yapıp, uçakla gidip gelecek.” dedi.

Eleme sonuçlarının 2-3 gün içinde firma temsilcilikerinden öğrenilebileceğini belirten Kasapoğlu,  elemeleri geçenlerin yapacakları işlemlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Elemeyi başarıyla geçen arkadaşlar 5 Mart tarihine kadar pasaportlarını çıkartmalıdırlar. Bu tarihten sonra kasaplar için pasaport çıkartma şansımız yoktur. İslam Bankası bu yıl ile birlikte 4`üncü senedir, 50 yaşın üzerinde olanları kasap olarak kabul etmiyor. Dolayısıyla daha önce bizimle defalarca gitmiş olsa bile, 50 yaşın üzerinde olanları götürme şansına sahip değiliz. İşçi olarak gitmek isteyenlerin yaş sınırlaması 60`tır. Pasaportlar bizde dahi olsa, İslam Bankası`nın Şanlıurfa`da yapacağı büyük imtihana gelmeyecek olanları götüremeyeceğiz.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir