• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
"Destekler bölge için can suyu olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan tarafından açıklanan ve Batman'ın da içinde bulunduğu cazibe merkezleri destek paketi hakkında bir açıklama yapan TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, açıklanan desteklerin bölge için can suyu niteliğinde olduğunu ifade etti.

Özellikle son dönemlerde yaşanan olumsuz durumlardan sonra işletmelerin gerçek anlamda zorlandığını, yatırımların sekteye uğradığını söyleyen Biçici, dün açıklanan 20 milyarlık destek paketiyle yatırımcıların büyük moral bulduğunu dile getirdi.

Biçici, "Açıklanan destekler, bölge için şimdiye kadar planlanan iş olanaklarının oluşması, özellikle istihdamının artması ve kalifiye iş gücünün oluşturulması gibi başlıkların getireceği faydayı maksimize edecektir. Teşvik ve yatırım planları ile Doğu ve Güneydoğu şehirlerindeki fabrika, makine, teçhizat ve ticarethane gibi üretim yerlerinin kurulmasında sağlanacak sıfır faizli krediler, bölge iş insanlarına da can suyu niteliğinde olacaktır. Bu can suyu da bölgesel kalkınma ve istihdam farklarını büyük oranda ortadan kaldıracaktır. Bununla birlikte bu faizsiz krediler, ücretsiz arsa tahsisleri ve diğer bölgede bulunan yatırımcılar için de cezp edici bir faktördür, 2023 yılı hedeflerimize ve kalkınmamıza büyük katkı sağlayacaktır."ifadelerini kullandı.

TÜMSİAD olarak bu desteklerden yararlanmak isteyen gerçek yatırımcılara tavsiyede bulunan Biçici, fizibilite çalışmalarını iyi yapmaları ve talep edecekleri destekler konusunda  kalkınma ajansı yetkilileriyle mutlaka görüşmeleridir. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir