• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
3 yıldır kullanılmayan 112 Acil istasyonu harabeye döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezinde yaklaşık 3 yıl önce inşa edildiği halde kullanılmayan 112 Acil İstasyonu harabeye döndü.

Halka sağlık hizmeti yapılması için dernek olarak karşılıksız arsa tahsis ettiklerini, 112 Acil istasyonunun yaklaşık 3 yıl önce kurulup bir iki ay hizmet verdikten sonra boşaltıldığını belirten Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, binanın tekrar ya hizmete girmesini ya da buradan tahliye edilmesi için Sağlık Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere tüm yetkililere dilekçe verdiklerini, ancak aradan geçen 3 aya rağmen hala kendilerine dönüş yapılmadığını söyledi.

Konu hakkında İLKHA muhabirine konuşan Mardin il Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, 112 Acil İstasyonunu, sponsor bir firmanın taşerona yaptırdığını, bilir kişi raporunda binanın yerleşime uygun olmadığının tespit edilmesi üzerine boşalttıklarını söyledi.

Mardin İl Sağlık Müdürü Derviş, “Bu binayı sponsor bir firma taşerona yaptırdı. Taşeron da galiba uygun yapmadı, su sızdırdı. Dayanıklı değil, prefabriktir. Dolgu malzemesini yanlış koymuşlar. Bunda bizim bir şeyimiz yok. Biz de Kızıltepe-Viranşehir yolunda bir istasyonumuzun olmasını istiyoruz, ihtiyacımız da var. O zaman biz talep ettik. Sağ olsunlar zahireciler de yer tahsis ettiler ama,  Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile bizim mühendisler gittiler, ‘bilir kişi raporu var yerleşime uygun değil` dediler; o yüzden de boşalttık. Firmaya bildirdik taşısın diye ve bir ay için kendilerine mühlet verdik. Onlar taşımadığı takdirde İnşallah biz gidip taşıyacağız.” dedi.

 “İstasyonu boşalttıktan sonra onarıp tekrar geri geleceğiz dediler aradan 3 yıl geçti hala gelmediler”

Halkımızın vergisiyle yapılan istasyonun harabeye döndüğüne dikkat çeken Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Öter, “Sağlık Bakanlığımızın yetkilileri bize geldiler ve burada insanlarımızın hizmeti için acil müdahale etmemiz için bu bölgede bedelsiz bir yer talebinde bulundular. Biz de halkımız için önemli hizmetlerin en başında gelen sağlık hizmeti için arsamızın en kıymetli en gözde yerini hiçbir bedel almadan gönüllü bir şekilde hibe ettik. Amacımız burada insanlarımıza hizmet versin. Bu istasyon bitti çalışmalar tamamlandı. Yaklaşık bir iki ay sağlık istasyonu yetkilileri gelip burada hizmet verdiler, daha sonra burayı boşalttılar. Gerekçesini sorduğumuzda ise burayı yapan müteahhitlerin eksik yaptığını, standartlara uygun yapılmadığını ve bu şekilde hizmet vermelerinin uygun olmadığını, güvenli olmadığını ve personellerin risk altında olduğunu söylediler. Ayrıca binayı henüz resmi olarak teslim almadıklarını ve boşaltmaları gerektiğini belirterek, binanın onarıldıktan sonra tekrar geri geleceklerini söylediler. Gidiş o gidiş, aradan üç yıl geçti ve halkımızın vergisiyle yapılan bu istasyon dökülüyor, harabe oluyor.”

“Amacına uygun hizmet vermeyecekse neden yaptınız, arsamızı işgal ettiniz?”

Bu istasyonun tekrar hizmete girmesini ya da tahliye edilmesi için tüm yetkililere dilekçe verdiklerini, ancak aradan 3 ay geçmesine rağmen hala kendilerine dönüş yapılmadığına dikkat çeken Öter, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz geçenlerde hububat ticaret merkezi esnafları olarak Zahireciler Derneği adına resmi bir yazı yazdık. Valiliğimize, İl Sağlık Müdürlüğümüze, Sağlık Bakanlığımıza hatta Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza durumu ilettik.  Biz burayı hizmet için bedelsiz tahsis etmişiz. Eğer amacına uygun bir şekilde halkımızın sağlık hizmetleri için hizmet veremeyecekse buradan bunu tahliye edin dedik. Arsamızın en kıymetli yerini işgal etmişsiniz, hizmet vermeyecekse amacına kullanılmayacaksa niye bu şekilde inşa edilmiş? Yaklaşık 3 ay oldu dilekçe vereli, hiçbir yetkilimizden bize dönüş yapılmadı. Eğer geri dönüş olmadığı takdirde biz yasal yollarla mahkemeye başvuracağız.”

“Hizmet vermeden bu hale gelmiş bir istasyon dünyanın hiçbir yerinde teslim alınmaz”

İstasyonun yapımında usulsüzlüklerin yapıldığını ileri süren Öter, yetkililerin hesap sorması gerektiğini belirterek, “Bu halkın vergileriyle burayı kim peşkeş çekmişse, burayı yapan hangi müteahhit beyefendi bu hale getirmişse ve kim göz yumuyorsa, hükümetimiz ve devlet yetkililerimiz bunun hesabını sorsunlar. Bu şekilde kimsenin yetimin hakkı olan halkın vergisini bu şekilde kendi cebine indirmeye hakkı yoktur. Hizmet vermeden bu hale gelmiş bir istasyon dünyanın hiçbir yerinde teslim alınmaz, kabul edilmez. Kullanılmadan harabe olmuş, yazık günah değil mi? diyerek tepkisi dile getirdi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir