• DOLAR 32.566
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2428.979
  • ...
"Birkaç tetikçinin yargılanmasıyla adalet tecelli etmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da 6-7 Ekim saldırılarında PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin açılan 21'i tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın 12’nci duruşması Ankara 2'inci Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşti.

Görülen duruşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz birkaç tetikçinin yargılanmasıyla adaletin tecelli etmeyeceğini belirtti.

“Azmettiriciler yargılanmazsa 6-8 Ekimler bir daha yaşanır”

Yılmaz, “Sadece birkaç tetikçiyle davanın kapatılması adaletin tecellisini sağlamayacaktır. Bunu kamuoyunun bilmesi lazım. Bizim temennimiz azmettiricilerin de yakalanması, yargılanması ve hak ettikleri cezayı bulmaları yönündedir. Eğer bu yapılmazsa 6-8 Ekimler bir daha yaşanır. Katiller hak ettiği cezayı bulmazsa yeniden kan dökülmesinin ihtimali söz konusu olacaktır. Ve birçok çocuğumuz, Yasinimiz tekrar bu caniler tarafından hunharca katledilecektir.” diye konuştu.

Yılmaz, bir daha bu gibi katliamların yaşanmaması için, iyilik hareketinde bulunan Yasin gibi çocukların, gençlerin davasının devam edebilmesi adına azmettiricilerin de davaya dâhil edilerek, hak ettikleri cezayı bulmaları gerektiğini söyledi.

Dava süreci hakkında konuşan mağdur avukatlarından Hasan Bozdaş, “Yasin Börü Davası'nın 12’nci duruşmasını maalesef gerçekleştirdik. Maalesef diyorum, çünkü olaylar 7 Ekim 2014 tarihinde yaşandı. Ve biz, yargılamanın üzerinden 1,5 yıl geçmiş olmasına rağmen halen karar alabilmiş değiliz. Olayın gerçekleşmesinin üzerinden 2 yıl zaman geçmiş olmasına rağmen halen adliye koridorlarında bu maktullerin bu şehitlerimizin haklarını aramaya devam ediyoruz.” dedi.

“Fiyasko bir soruşturmanın ve yargılamanın sonucunu bekliyoruz”

Bugün 12’nci duruşmanın gerçekleştiğini hatırlatan Bozdaş, “FETÖ ana davasına konu olmuş fiyasko bir soruşturmanın ve yargılamanın sonucunu bekliyoruz. Fiyasko bir sonuçlama, çünkü o dönemde özellikle FETÖ ve diğer yapılar bu soruşturmayı bulandırmak için azmettiricileri dahil etmemek için, delilleri karartmak için her türlü fırsatı değerlendirmişlerdir. Ve mahkeme de maalesef bu karartmalarla uğraşmak zorunda kalmıştır. Bu yüzden biz 12 celsedir bu yargılamanın sağlıklı bir şekilde yürümesini bekliyoruz.” diye konuştu.

“15 Şubat’ta karar çıkabilir”

Mahkemeden yakın bir zamanda kararın çıkabileceği ihtimalini gördüklerini kaydeden Bozdaş, “Bugün ki yargılama önemliydi ama 15 Şubat’ta gerçekleşecek olan celse daha önemli. Çünkü mütalaayı öğrenmiş olacağız. Esas hakkında ki beyanlarımızı sunmuş olacağız. Sanık tarafı esas hakkında ki beyanlarını sunmuş olacak. Ve nihayetinde 15 Şubat’ta Yasin Börü, Riyad Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökgöz’ün katledilmesiyle alakalı karar çıkmış olacak.” ifadelerini kullandı.

“15 Şubat’ta yoğun bir ilgi bekliyoruz”

15 Şubat’taki duruşmaya fazlasıyla bir katılım beklediklerini dile getiren Bozdaş, “Özellikle basın mensupları olarak, siyasi sorumluluk sahibi veya sivil toplum kuruluşları temsilcileri olarak bu katılımı bekliyoruz. Yasin Börü ve arkadaşları bir fikrin katledilmesidir. İnsanlara iyilik dağıtırken, bir iyilik üzerindeyken bu insanlar katledildi. Bir takım insanların fikirlerini taşımadıkları için katledildiler. Dolaysıyla bütün insanların bu davayı sahiplenmesi lazım. Bu anlamda hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (Zeki Aras, M. Salih Keskin –İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir