• DOLAR 32.512
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2480.924
  • ...
`Amacımız Dünya Markalarını Batman`a Çekmek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Stratejik Plan çerçevesinde her hafta firma ziyaretleri yapan Batman Sanayi ve Ticaret Odası (BATSO) Batman`da tekstil üretimi ve ihracatı yapan Messi Tekstil`i ziyaret etti. Saat 11.00`de gerçekleşen ziyarete BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, yönetim kurulu üyeleri, KOSGEB, KGF (Kredi Garanti Fonu) Şube Başkanı İzzettin Yavuz, ABİGEM yetkilileri ve ABİGEM CEO`su John Toner katıldı.
 
BATSO yetkililerine ve basın mensuplarına fabrikayı gezdiren Messi Tekstil yetkilileri çalışmaları ve üretimleri hakkında bilgi verdiler.
 
Firma yetkilisi Halil Yaşar, günde 12 bin parça üretim yaptıklarını ve tekstil fabrikalarında 165 kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti. Yaşar, üç yıl önce fabrikayı açmak istediklerini ama nasip olmadığını ifade ederek, bakanın tekstile verdiği desteği duyunca bu yıl faaliyetlerine başladıklarını belirtti.
 
Yaşar "Amacımız dünya markalarını Batman`a çekmek. Batman`ı tercih etme sebebimiz buranın ekonomik anlamda kalkınması, işsizliğin çok olması ve genç nüfusun fazla olması. Personellerimizin tamamı sigortalı ve askeri ücret ile çalışıyorlar. Avrupa standartlarında bir yer kurduk. Hollanda, Almanya, Polonya, Norveç ve Avusturya ihracat yaptığımız ülkeler. İhracat yaptığımız ülkeler kapasitemizi arttırmamızı istiyorlar. Hedefimiz kendi yerimizi açmak ve 500 kişiye istihdam sağlamaktır. Büyümek için destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Ziyaret sırasından konuşan Osman Nasıroğlu, böyle ziyaretlerle firmaların eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını ve destek için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını kaydetti. Daha sonra söz alan John Toner, davet edildiği için teşekkür etti ve Batman`da faaliyete girecek olan ABİGEM için teknik destek için geldiğini belirtti.
 
Son olarak ABİGEM, KOSGEB ve KGF (Kredi Garanti Fonu) yetkilileri destekleri hakkında bilgi verdiler.
 
Halid Coşkun - İLKHA

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir