• DOLAR 32.517
  • EURO 34.532
  • ALTIN 2492.858
  • ...
"İslam`ın yolunu istikamet üzere yürüyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftülüğü tarafından 2016 yılı için vatandaşlara yönelik yürütülen din hizmetlerinin değerlendirme toplantısı, Kültür İl Müdürlüğü konferans salonunda İl Müftüsü Turgut Erhan ve müftülüğün tüm personelinin katılımıyla gerçekleşti. 

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda İl Müftüsü Turgut Erhan, Müftülüğün yürüttüğü din hizmetlerinin değerlendirilmesiyle ilgili konuşma yaptı.

İl Müftüsü Erhan konuşmasında, "İslam dinin öğretilmesi ve gereklerinin yerine getirilmesinde görev alan, bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek topluma din hizmeti sunan personel, din görevlilerimizdir. Ancak Din görevlisi sadece din hizmeti yapmakla kalmamakta, hayatın her safhasında aktif görevler üstlenmektedir. Din görevlisi halk adamı, toplum lideridir. Vatandaşın en kolay ulaştığı, en gizli sırlarını paylaştığı kişidir. Din görevlisi bulunduğu cemiyetin ve cemaatin gönül doktorudur. Her yaş ve cinsten herkese dini bilgiler veren, doğumunda, sünnetinde, evlenmesinde, yaşamında, ölümünde hep yanında olan kişiler din görevlilerdir. Din görevlileri yediden yetmişe, beşikten mezara herkes ile muhatap olmakta, herkese hizmet götürmektedir. Bu hizmetlerden bir kısmını camide gerçekleştirmekte, bir kısmını da cami dışında gerçekleştirmektedir." şeklinde konuştu.

Din görevlilerin görevlerine de değinen Erhan, "Cami içi ve cami dışı din hizmetlerinin yanında din görevlileri dini, milli, sosyal ve kültürel bakımdan olduğu gibi birlik ve dirliğin temin ve tesisi açısından da fevkalade önemli hizmetler icra etmektedirler. Başlatılan 'Organ Nakli' kampanyasına verdikleri destek gibi 'Batman her yerde okuyor' kampanyasına 'Okumak, anlamak ve yaşamak' sloganıyla hem katılıyor hem de destek veriyorlar."dedi.

15 Temmuz Darbe girişiminde din görevlilerinin üstlendiği önemli vazifeye de değinen Erhan, "15 Temmuz gecesinde memleketimizin bütün ufuklarını karartmaya azmetmiş, gözü dönmüş bir ihanet şebekesi karşısında hiç vakit geçirmeksizin minareleri ışıklandırıp, sala seslerini yükseltip, vatandaşları valilik önüne tepki göstermeye davet edip ve vatandaşı çağırmakla kalmayıp bizzat kendileri de katılarak bu hain ihanet şebekesine karşı 'erdemli bir duruş' sergilemişlerdir. İlk gece, gecenin ilk saatlerinde müftüsüyle, vaiziyle, memuruyla, imam hatibiyle, Kur'an kursu öğreticisiyle, hizmetlisiyle, şoförüyle derhal meydanlara inen, sabah namazını vatandaşlara meydanda kıldıran nadir şehirlerden biriyiz. Devletimiz, dinimiz, diyanetimiz, mukaddesatımız için çocuklarımız ve gençlerimize doğru bilgiyi aktarmak için daha çok çalışacağız. Dini duygu ve dini düşünceyi istismar eden FETÖ/PDY veya benzer başka terör örgütlerine verilecek tek bir Müslüman evladı yoktur, olamaz. İslam`ın değişmez yolunu istikamet üzere yürüyeceğiz. Her türlü aşırılıktan, ifrattan, tefritten ve batının yorumlardan uzak, Kur`an ve Sünnet ile orta yolu esas alan İslami anlayışı anlatmaya ve aktarmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.(İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir