• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
FETÖ operasyonlarında 15 tutuklama 74 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülke genelinde yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında 16 ilde düzenlenen operasyonda 74 kişi gözaltına alında 15 kişi tutuklandı.

Mersin

Mersin merkezli 7 ildeki FETÖ operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Mersin, Ankara, İstanbul, Kayseri, Konya, Kütahya ve Kilis'te düzenlenen operasyonlarda, 30 kişi gözaltına alındı.

Kırklareli

Kırklareli merkezli 8 ildeki FETÖ operasyonunda ise 27 kişi gözaltına alındı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Mersin, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Ankara, Nevşehir ve Osmaniye'de düzenlenen operasyonlarda, 27  kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında emniyet personeli, jandarma, din adamı, adliye çalışanı, öğretim görevlisi ve üniversite öğrencisinde bulunduğu belirtildi.

Hatay

Hatay merkezli 7 ildeki FETÖ operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma uygulaması "Bylock"u kullandıkları değerlendirilen ve aralarında emniyet müdürü, eski polis ve halen görevli emniyet mensuplarının olduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan 28 kişiden 15'i FETÖ soruşturması kapsamında gözaltında alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sulh ceza hakimliğine sevk edilen diğer 13 kişi için ise adli kontrol uygulamasına karar verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir