• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Karne tatilinde camide Kur`an öğrenmeyi ihmal etmiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Bitlis`te kimi çocuklar, sokakta ve farklı oyun alanlarında eğlenirken, bir çoğu ise hem tatil yapıyor, hem de camiye giderek Kur`an öğreniyorlar.

Bitlis merkezde bulunan 8 Ağustos Mahalle Camii, akşam ile yatsı namazları arasında çocuklarla dolup taşıyor.

Akşam namazından önce Kur`an ve elifbalarını alıp, soğuk ve karlı havaya aldırış etmeden caminin yolunu tutan çocuklar, akşam namazını cemaatle birlikte kıldıktan sonra caminin ortasında rahleleriyle ders halkası oluşturuyorlar.  Cami cemaati ise Kur`an okuyan çocukların neşesini hayranlıkla seyrediyor.  

“Hem eğleniyoruz hem de Kur`an öğreniyoruz”

Okulların tatil olmasıyla birlikte gündüz mahallede oyun oynayıp eğlendiklerini, akşam saatlerinde de camiye gelip Kur`an öğrenerek vakitlerini geçirdiklerini dile getiren çocuklar, kendileri gibi diğer arkadaşlarının da camiye gelmeleri çağrısında bulundular.

İLKHA`ya konuşan öğrencilerden Miraç Beziş ve Sefa Özügüzel, okulların tatil olmasıyla birlikte vakitlerini camide Kur`an öğrenmekle geçirmek istediklerini belirterek, “Okular tatil oldu. Gündüzleri kayak yapıyoruz, kitap okuyoruz ve ders çalışıyoruz. Akşamları ise camiye gelip, vaktimizi Kur`an-ı Kerim öğrenerek değerlendiriyoruz. Diğer arkadaşlarımızın da camiye gelmesini istiyoruz. Camiye gelmeyen bazı arkadaşlarımız Kur`an okumayı bilmiyorlar. Camiye gelmeyince de kötü yollara düşüyorlar. Herkesin kitap okumaya ve eğlenmeye hakkı var,  ama camiye de gelsinler.” dediler.

“Bütün arkadaşlarımızı camiye davet ediyoruz”

Dışarda vakit geçirmektense, hem eğlenip, hem de camiye gelerek Kur`an okunması gerektiğini belirten öğrencilerden Muhammed Yasin Özügüzel, Muhammed Çayır, Erhan Onat  da duygularını şu şekilde ifade ettiler:

“Camide Kur`an okumaktan biz çok memnunuz. Kur`an okumak zihnimizi açıyor. Diğer arkadaşlarımızın da camiye gelmelerini istiyoruz.  Bize Kur`an, siyer ve ahlak dersi veren hocamıza teşekkür ediyoruz. Dışarda boş vakit geçireceğimize camiye gelip, Kur`an okuyalım. Allah`ın bize gönderdiği bu ilahi kitabı tanıyalım. Namazımızı kılarak, Allah`ın yolunda gidelim. Okulların tatil olmasıyla birlikte camiye geliyoruz. Hem oyun oynuyoruz, hem de camiye geliyoruz. Hocamız bize hem Kur`an dersini veriyor, hem de bize güzel ahlakı anlatıyor. Peygamberin hayatını anlatıyor,  bize helal ve haramı öğretiyor. Bütün arkadaşlarımızın da bizim gibi camiye gelmelerini istiyoruz.” diye konuştular.

Cami cemaati ise çocukları bu şekilde camide Kur`an öğrenirken görmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir