• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, ‘Cazibe Merkezleri Programı`nın uygulanacağı 23 kentte bulunan Ticaret ve Sanayi Odalarının da davetli olduğu programa Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman da katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Cazibe Merkezleri Programı Başlangıç toplantısına katılarak program hakkında detaylı bir açıklama yaptı. Açıklanan program kapsamında bölgenin yatırımlar için cazip hale getirilmesi amaçlanırken, özellikle Doğu ve Güneydoğu da istihdam öncelikli yatırımların başlatılması planlanıyor.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başbakan Binali Yıldırım`ın açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı`nın ardından değerlendirme de bulunarak programın bölgeye sağlayacaklarını değerlendirdi.

Takva,"Bölgenin teşvike ve desteğe ihtiyacı var. Bölgesel kalkınmanın sağlanması sadece bölgedeki yerel ekonomik aktörlerin finansmanı ile olmaz. Kamu kaynakları ile destek programının ortaya konulmuş olması değerlidir. Yenilikçi ve güçlü yaklaşımları çok önemsiyoruz. Verilecek desteklerin istihdam odaklı olması gerçekçidir. Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan Cazibe Merkezleri Programı ile ilimiz başta olmak üzere bölgemiz yatırımlar için cazip hale gelmiştir." dedi.

"Van sınır ili olması nedeniyle yatırımcılar için çok cazip bir yer olacaktır"

Van'ın sahip olduğu demir, hava ve karayolu ağı, potansiyelleri ve sınır ili olması nedeniyle de yatırımcılar için cazip bir yer olacağını dile getiren Takva, "Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak yatırımcıları Van`a davet ediyoruz. Programın uygulanmasında Kalkınma Ajansları aktif rol üstlenecek. Ancak Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde yatırımcılara her türlü danışmanlığı vermeye hazırız. Yeter ki Van yatırım merkezi olsun. İl dışında bulunan Vanlı yatırımcılarımız başta olmak üzere, tüm yatırımcıları ilimizde yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bu programdan en fazla faydalanan il Van olsun istiyoruz. Program içeriğinin geliştirilmesi ile ilgili Sayın Başbakanımıza önerilerde de bulunduk.  Van`ın ve bölgenin kalkınması Türkiye`nin kalkınması demektir. Bölgemizin ekonomik kalkınması, sosyo-ekonomik kalkınma demektir. Bu da Türkiye`nin içinde bulunduğu birçok sorunun çözümü anlamına gelmektedir. Bu nedenle tam da şimdi ‘Van`a yatırım zamanı` diyoruz." diye konuştu. (İLKHA)