• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Trafikte kullanamadığı otomobilinde güvercin besliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe'de ikamet eden Suriye`li Hemid Abdurrahman, ülkesinden getirdiği otomobilini trafikte kullanamaması üzerine, beslediği güvercinlerine barınak olarak tahsis etti.

Levent Hemid Abdurahman (31), ülkesindeki savaştan dolayı 5 yıl önce Dırbêsîyê kentinden eşi, 2 çocuğu, otomobili ve güvercinleriyle birlikte Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Mardin`in Kızıltepe ilçesine yerleşti. Yaklaşık 20 yıldır güvercin beslediğini belirten Abdurrahman, kullanamadığı otomobilini onlara kümes yaptığını söyledi.

Suriye`den sadece otomobilini, çocuklarını ve güvercinlerini getirebildiğini anlatan Abdurrahman, Suriye`de maddi durumlarının çok iyi olduğunu ama savaştan dolayı tüm mal-mülklerinin orada kaldığı ve hepsinin yok olduğunu söyledi.

“Güvercinlerim o kadar değerli ki arabamı onlara kümes yaptım”

Abdurrahman, “5 yıl önce Suriye`nin Dırbêsîyê kentinden oradaki savaştan kaçtık. Suriye'de maddi durumumuz çok iyiydi, paramız çoktu ama hepsi gitti, hiçbir şey kalmadı. Malımız mülkümüz tüm eşyalarımız orada kaldı, evimiz yıkıldı. Sadece arabam, çocuklarım ve güvercinlerim kaldı, başka da bir şeyim kalmadı. Arabamı, çocuklarımı ve güvercinlerimi alıp geldim. 20 yıldır güvercin besliyorum. Burada arabamı trafikte kullanamayınca çok sevdiğim güvercinlerime kümes yaptım. Bir otoparkta günde 25 TL`ye çalışıyorum ayda 500 TL ev kirası ödüyorum. Burada kiralar çok pahalı olduğundan güvercin alıp satıyorum Elhamdülillah idare etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Güvercin sevgisini ancak onları besleyenlerin anlayabileceğini dile getiren Abdurrahman, şunları söyledi: “Güvercinlerimi koyacak yer yoktu, arabamı da trafikte kullanamayınca ben de onlara kümes yaptım. Arabam şu an Türkiye parasıyla 20-25 bin TL değerinde. Malım, mülküm hayatım hepsi bu güvercinlerimdir. Onları çok seviyorum. Benim yanımda o kadar değerli ki anlatılamaz. Hem burada çalışıyorum hem de güvercinlerimle vakit geçiriyorum. Bakımlarını yapıyorum. Hasta olanlara ilaçlarını veriyorum. Güvercin sevgisi bir meraktır, onu herkes anlayamaz, ancak onları besleyen anlar.”

Yanında her çeşit güvercin bulunduğunu söyleyen Abdurrahman, “Yaklaşık 100, 120 güvercinim var. Macar, Bağdadi, Gümüşkıvrak, Karagöz, Karaalaca, Güllü, Bango yani bende her çeşit güvercin var. Fiyatları ise 50 TL'den 3 bin TL'ye kadar değişiyor. Geçenlerde bir tane Karagöz güvercini 2 bin TL` ye aldım. Güvercinin fiyatı özelliğine ve güzelliğine göre değişiyor. Bu iki güvercin benim yanımda çok değerlidir özellikle Karagöz olan bu güvercinim benim yanımda tüm güvercinlerime bedeldir.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir