• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
İşitme engelli gençlere duyu tarama testi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 3 yıldır Van`da hizmet veren ve Türkiye genelinde 60`a yakın temsilcisi bulunan bir firma tarafından, Van İşitme Engelliler Derneği üyesi gençlere ücretsiz duyu tarama testi yapıldı.

Duyu testine tabi tutulan gençlerin, işittikleri sese tepki vererek heyecanlandıkları görüldü.  

Konuyla ilgili bilgi veren firmanın Van İl Sorumlusu Yılmaz Doğru, kentte işitme sorunu yaşayan engellilere her türlü imkânı sağladıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Engelli arkadaşlarımıza kullanacakları işitme cihazları konusunda yüzde 25 indirim ve cihazların kullanımı konusunda bir yıla yakın ücretsiz pil desteği vereceğiz. Yine aynı şekilde ücretsiz işitme cihazlarının kalıp ve montaj desteği vereceğimize söz verdik. Bizim bu çalışmalarımız sadece buradaki dernek üyelerine değil, Van`da bulunan ihtiyaç sahibi bütün işitme problemi yaşayan hastalar için geçerlidir. Van`daki hastalar burada sağlamış olduğumuz işitme testinden faydalanabilirler. İşitme testi sonucu, işitme cihazı ihtiyacı olan hastalarımıza bu anlamda gerekli kolaylıkları sağlayacağız inşallah.”

İşitme kaybı yaşayan hastaların ilk önce bir Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanına gitmesi gerektiğini belirten Doğru, uzman hekimin tavsiyesi üzerine kendilerine gelmelerini önerdi.

Doğru, “İşitme sorunu yaşayan bir birey, bunun farkına vardığı zaman ilk yapacağı şey KBB uzmanına başvurması gerekmektedir. KBB uzmanlarına gidip muayene olmaları, işitme sorunlarıyla ilgili gerekli testleri yaptıktan sonra, işitme cihazı kullanımı uygun görülmüş ise işitme cihazı denemeleri ve kullanmalarını öneriyoruz.” şeklinde konuştu.

Van İşitme Engelliler Derneği Başkanı Aydın Türk ise derneklerinde 60`a yakın sporcu olduğunu ve toplamda 90`a yakın üyeleri olduğunu belirterek, kendilerine ücretsiz duyu tarama testleri yapan firmaya teşekkür etti.  (Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir